Tíz európai város, ahol gyerekekkel is jól telik az idő

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 13. 13:55

A Tripadvisoron is megtalálható, gyerekeknek szóló attrakciók száma alapján állította fel a családbarát európai városok top 10-es listáját a Weloveholidays online utazásszervező. A listán több közeli úti cél is szerepel.

Európában számos olyan városi úti cél van, ahová érdemes a gyerekeket is magunkkal vinnünk, mivel bőséges a választék családoknak szóló programlehetőségekben is.

A Weloveholidays online utazásszervező nemrég 183 várost vizsgált meg abból a szempontból, hogy melyek nevezhetők a leginkább családbarátnak a gyerekeknek szóló attrakciók száma alapján – írja a Reisereporter.

A felmérés készítői úgy döntöttek, hogy a tízes lista felállításához négy szempontot vesznek alapul, ezek: a Tripadvisoron is megtalálható szabadidőparkok, aquaparkok és játszóterek száma, valamint a zöldterületek százalékos aránya az adott városban.

Ennek alapján a tízes lista első helyezettje Prága lett.

Az utazni készülők a cseh főváros 14 szabadidőparkját, kilenc vízi vidámparkját és tizenegy játszóterét is fenn találják a Tripadvisoron. Emellett figyelemre méltó Prága zöldterületeinek aránya is (közel 40 százalék), rengeteg helyen labdázhatunk, piknikezhetünk, hancúrozhatunk a gyerekekkel.

A városban található többek között egy dínópark, vagy például a Superland Praha, ahol 15-féle attrakció, többek között foci- és trambulinpálya, csúszdák és léghoki várja a különböző korú gyerekeket.

A második helyezett Róma lett 11 szabadidőparkkal, hét játszótérrel, egy vízi parkkal és 43 százalék zöldterülettel. A legismertebb szabadidőparkok között található Olaszország legrégebbi vidámparkja, a Luneur Park is.

Top 10-es lista készült Európa családbarát városi úti céljairól

Fotó: 123rf.com

A dobogó harmadik fokára London jutott fel. A brit fővárosban 38, Tripadvisor által is számontartott játszóteret és 4 szabadidőparkot találunk. A zöldterületek aránya csak 2,9 százalék, viszont több parkba ingyenes a belépés, így például a város déli részén található Crystal Palace Parkba, ahol életnagyságú dínószobrok is várják a gyerekeket. Emellett olyan izgalmas városnéző sétákon is részt vehetünk, mint a forgatási helyszíneket bejáró Harry Potter-túra, vagy a Mary Poppins-túra, amelyet a mozifilm premierje (1964) óta kínálnak.

A tízes lista külön érdekes abból a szempontból, hogy Prága mellett még három közelebbi úti cél szerepel rajta: Bécs, Pozsony, valamint egy másik szlovákiai város, Nyitra.

 

Európa top 10 családbarát városa a Weloveholidays szerint


Forrás: Weloveholidays