Évet zárt a Deutschland Travel Club

Forrás: turizmus.com

 2014. november 27. 15:39

Utazási irodás és médiapartnerek népes közönségének részvételével november 27-én tartotta évzáró-évértékelő rendezvényét a DZT Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviselete a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarában.

Czeiszing Miklós rövid köszöntőjében kiemelte: a 2014-es évben a berlini fal leomlásának 25. évfordulója, illetve az UNESCO Világörökségek álltak a DZT marketingmunkájának középpontjában. Mint mondta, a magyarok körében változatlanul népszerű úti cél Németország, s örvendetes, hogy nemcsak a jól ismert és régóta kedvelt desztinációk tartják változatlanul a pozíciójukat, de kétszámjegyű növekedést tapasztaltak például olyan városokban, illetve tartományokban is, mint Lipcse, Erfurt, Thüringia vagy Szászország.

Ezt követően meghívott előadók is bemutatkoztak. Luis Lintner, az Appina Travel ügyvezetője a 2002 óta működő beutaztató iroda tevékenységét ismertette. A klasszikus tour operatorként működő iroda előnyei, hogy személyre szabott utazásokat és programokat kínálnak a magyar irodáknak, jó kapcsolatokkal rendelkeznek a helyi partnerekkel és szolgáltatókkal, nagy szobakontingensekkel rendelkeznek a nagy volumenre való tekintettel jó áron is. A csomag részeként gondoskodnak az idegenvezetésről, belépőjegyekről is, illetve a cég kapcsolattartója 24 órán át elérhető. (Részletes info és kapcsolat: www.appina.travel.)

Az eseményen Lovas Károly, a Magyar Autóklub főtitkár-helyettese is részt vett, a szakember az autóklub messzire nyúló történelmén túl azt is bemutatta, a tagság előnyeit, illetve, hogy mi mindenben segíti a Németországba irányuló autós utazást. Kiemelte: két fő felett az autós utazás költségeket tekintve is versenyképes alternatívát kínál. Ez azért is érdekes, mert a Németországba utazóknak mintegy 67 százaléka autóval indul útnak.

A szakmai délután kötetlen beszélgetésekkel zárult.