Évi 140 millióért keres légiutas-kísérőt a Netflix

Forrás: turizmus.com

 2023. január 18. 11:39

Magánrepülőgéphez keres légiutas-kísérőt a Netflix, aki a "diszkrét, motivált és önállóan dolgozni képes" új munkatársát bőségesen meg is fizetné: évi 385 ezer dollárt, vagyis átszámolva nagyjából 140 millió forintot fizetne a sikeres jelentkezőnek.

A Netflix álláshirdetése szerint olyan légiutas-kísérőt keresnek, akinek független ítélőképessége van, egyedül, kevés irányítással is képes dolgozni, diszkrét, motivált és kiemelkedő ügyfélszolgálati képességekkel rendelkezik.

Az állás székhelye hivatalosan San Joséban, Kaliforniában van, de gyakori utazással jár mind az Egyesült Államokon belül, mind a világ többi országába.

A fizetés havi 32 ezer dollár, vagyis nagyjából 11,7 millió forint - szemben az USA-ban átlagos légiutas-kísérő fizetéssel, amely valamivel több mint évi 62 ezer dollár az amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal szerint. A BBC megkeresésére a Netflix szóvivője azt mondta, hogy a vállalat "nem kommentálja" annak részleteit, hogyan számítja ki a légiutas-kísérők fizetését. Az álláshirdetés szerint azonban "az általános fizetési tartomány ebben a szerepkörben jellemzően 60 000 és 385 000 dollár között mozog," mely függ a stewardess képzettségétől, tapasztalatától is.

Az utaskísérő szokásos feladatai mellett a "Super Midsize Jet" repülőgépen ellenőriznie kell majd a pilótafülkében, a kabinban és a galérián található vészhelyzeti berendezéseket a felszállás előtt. Emellett a repülőgépek berakodásakor és raktározásakor képesnek kell lenniük akár nehezebb tárgyak felemelésére is.