Új vezérigazgatót neveztek ki az Expedia élére

Forrás: turizmus.com

 2024. február 12. 15:50

Május 13-i hatállyal Peter Kern távozik az Expedia éléről, az új vezérigazgató Ariane Gorin lesz – jelentette be múlt héten az Expedia Group.

Peter Kern 2020 óta töltötte be a vállalat vezérigazgatói szerepét, szerződésének lejárta után pedig továbbra is a vállalat alelnökeként és az igazgatótanács tagjaként fog tevékenykedni, segítve az átmenet során az új vezetőt.

Ariane Gorin 2013 óta töltött be különböző szerepeket az Expedia Groupnál, jelenleg az Expedia for Business elnöke. Barry Diller, az Expedia Group elnöke és felsővezetője elmondta, hogy mindenképpen egy belső jelöltet szerettek volna a vezérigazgatói posztra, és Ariane-t találták a legalkalmasabb és legjobb jelöltnek.

Ariane Gorin az Expedia új vezérigazgatója májustól

Fotó: Expedia

 

"A több milliárd dolláros B2B üzletágunk vezetése hihetetlen élmény volt, és alig várom, a vállalat még nagyobb növekedést érjen el. Izgalmas időszak ez a vállalat történetében, én pedig fel vagyok villanyozva a dolgozóink, az utazók és partnereink előtt álló lehetőségektől" – mondta el a leendő vezérigazgató kinevezése kapcsán.