Extrém kalandok hétköznapi embereknek

Forrás: turizmus.com

 2017. november 16. 11:19

November 16-ától lehet jelentkezni a Fjällräven sarkvidéki kutyaszános túrájára, a 300 kilométeres sarkköri kalandra, melyre a világ 10 régiójából pályázhatnak az extrém kalandok szerelmesei.

Az 1997 óta megrendezett Fjällräven Polar életre szóló kalandot jelent a résztvevőknek. A túrázók egy hét alatt 300 kilométert tesznek meg kutyaszánon a norvég Signaldalen völgytől a svéd Väkkäräjärviig. Az út során a túrázók nemcsak önmagukról, de a természetről és más élőlényekről is rengeteget tanulhatnak: legjobb barátaik a szánhúzó kutyák lesznek, akiknek etetéséről a nyertes pályázó gondoskodik. A civilizációtól való teljes elszakadásra és az időnkénti extrém időjárási viszonyokra a túrát megelőző többnapos stockholmi eligazításon készülhetnek fel az út résztvevői, ahol a kutyaszán irányításának trükkjeit, illetve olyan praktikákat is elsajátíthatnak, amelyekkel gördülékenyebbek lesznek a sarkvidéken töltött napok.

Huszadik éve rendezik meg a sarkköri túrát

Fotó: polar.fjallraven.com

 

Ki jelentkezhet?

A 2018. április 9-15. között esedékes Fjällräven Polaron a világ 10 régiójából érkező 20 pályázó vehet részt. Idén ketten indulhatnak majd a közép- és kelet-európai régióból, így Magyarországról is jó eséllyel pályázhatnak azok a 18 év feletti érdeklődők, akiknek nincsen komolyabb egészségügyi problémája. Azok jelentkezését várják, akik nem félnek a kihívásoktól és az időnkénti extrém időjárási körülményektől, valamint szívesen részt vesznek egy olyan kalandban, amit még az unokáiknak is emlegetni fognak.

A jelentkezés menete

2017. november 16. és december 14. között a jelentkezők egy bemutatkozó anyagot tölthetnek fel a Fjällräven Polar hivatalos oldalára, amelyben képek vagy videó kíséretében elmondhatják, miért szeretnének részt venni a túrán.

Az adott régióból a legtöbb szavazatot gyűjtő pályázó automatikusan indulhat a túrán, a másikat pedig a Fjällräven zsűrije fogja kiválasztani a jelentkezési anyag alapján. A bemutatkozót érdemes a lehető legkorábban feltölteni, hiszen a szavazás december 14-én lezárul.