A világ top 10 legnépszerűbb természeti csodája, amit egyszer látni kell

Forrás: turizmus.com

 2023. november 06. 15:32

Egy brit utazásszervező saját kutatásai alapján ranglistát állított fel a világ tíz legnépszerűbb természeti csodájáról.

Egy brit utazásszervező, a Titan Travel Instagram-bejegyzések és TikTok-videók elemzése, Google-keresési adatok és Tripadvisor-értékelések alapján ranglistát állított fel a világ tíz legnépszerűbb természeti csodájáról.

Íme a top 10 helyezett:

10. Angel-vízesés, Venezuela

A Salto Ángel a világ legmagasabb vízesése, 979 méter magasról zúdul alá. A Canaima Nemzeti Parkban található, amely 1994 óta az UNESCO-világörökség része.

9. Moher-sziklák, Írország

A lenyűgöző, meredek sziklafal nyolc kilométer hosszan húzódik a szigetország nyugati partjain, legmagasabb pontja 214 méter. A látványosság kihagyhatatlan eleme az írországi körutazásnak.

A Nagy-korallzátony egyike a világ hét természeti csodájának is

Fotó: 123rf.com

8. Nagy-korallzátony, Ausztrália

A világ legnagyobb korallzátonya az északkeleti Queensland állam partjainál található, 348 ezer négyzetkilométernyi területen. 1981 óta része az UNESCO-világörökségnek, és egyike a világ hét természeti csodájának. A korallzátony 400 korallfaj, 1500 halfaj, 4000 puhatestűfaj és a veszélyeztetett tengeri tehén otthona.

7. Mount Everest, Nepál és Tibet

A 8848 méter magas Mount Everest a föld legmagasabb hegye, a Himalája hegység része. Először Edmund Hillary és Tendzing Norgaj jutott fel a csúcsára 1953-ban. Az egyik legveszélyesebb természeti csodának számít, hiszen az évi mintegy 800 hegymászóból, aki nekivág a hegynek, átlagosan nyolcan meghalnak.

6. Matterhorn, Svájc

A Svájc egyik jelképének számító hegycsúcs 4478 méter magas, és a Jungfraujoch, valamint a Säntis mellett az ország leglátványosabb hegyei közé tartozik. Az Instagramon kb. négyszer olyan gyakran szerepel (közel 700 ezerszer), mint a Mount Everest.

5. Tábla-hegy, Dél-Afrika

A Fokváros felett magasodó hegy egyike a világ hét természeti csodájának. A tetején lévő jellegzetes, 1087 méter magas fennsíkra kötélpálya visz fel.

A Grand Canyonba tavaly 4,7 millióan látogattak el

Fotó: 123rf.com

4. Grand Canyon, USA

Az Egyesült Államok Arizona államában található, 450 kilométer hosszú és 1,6 kilométer mély völgyszurdok évente több millió látogatót vonz, 2022-ben például 4,7 milliót.

3. Viktória-vízesés, Zambia és Zimbabwe

A világ legszélesebb (1700 méter) vízesése mesterséges határt képez Zambia és Zimbabwe között. Percenként 500 millió liter víz zúdul alá a 61 méteres mélységbe. A vízesés 1989 óta az UNESCO világörökség része.

A vízesés nevére az elemzés időpontjáig 2,6 millió alkalommal kerestek rá a Google-on, a TikTokon pedig mintegy 64 millió megtekintést kapott a látványosság.

2. Iguazú-vízesés, Argentína és Brazília

Az Iguazú Nemzeti Parkban, a trópusi esőerdő kellős közepén található látványosságot 1984-ben vették fel az UNESCO-világörökségek sorába.

A látványos, félkör alakú vízesés 80 méter magas, átmérője pedig közel három kilométer. Ez a természeti csoda főleg a Tripadvisor-értékelésekben szerepelt jól, több mint 90 százalékban „kiváló" értékelést kapott.

A legnépszerűbb természeti csoda címet az Arches Nemzeti Park kapta

Fotó: 123rf.com

1. Arches Nemzeti Park, USA

Az amerikai Utah állambeli nemzeti park minden platformon jól szerepelt, az Instagramon közel 663 ezerszer posztolták. A park lenyűgöző sziklaképződményeiről ismert, több mint kétezer vörös kőboltívet csodálhatunk meg benne.

Forrás: reisereporter.de