Ezek a fotók nyertek a MÁV pályázatán

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 05. 09:13

A MÁV kihirdette a 150 év, 150 like című fotópályázat győztesét.

A MÁV augusztusban tette közzé pályázati felhívását, amelyben a jubileumi év tiszteletére ünnepi díszbe öltöztetett mozdonyról készült fényképek közzétételére buzdította a MÁV-csoport Instagram-oldalának követőit. A játékban azok a felhasználók vehettek részt, akik a százötven nyelven feliratozott Taurus mozdonyról készített, és #máv150, valamint @mavcsoport.hu jelöléssel ellátott fényképeiket megosztották a közösségi oldalon.

A MÁV Magyar Államvasutak megalakulásának másfél évszázados évfordulója alkalmából a közösségi média lehetőségeit kihasználva köti össze a vasútrajongókat, és népszerűsíti a kötöttpályás közösségi közlekedést.

A nyereményjáték célja a magyar vasút története iránti érdeklődés növelése és a vonatközlekedés népszerűsítése volt.

A győztes fotót a legalább 150 kedvelést összegyűjtött képek közül, esztétikai szempontok figyelembevételével választotta ki a vasúttársaság.

A legszebb fényképet @markgalovics Instagram-felhasználó készítette, de a játék népszerűségére való tekintettel a zsűri különdíjasokat is hirdetett.

A győztes pályázat készítőjének nyereménye egy instant hibrid fényképezőgép a hozzá való fotópapírokkal, valamint a MÁV-csoport ajándékcsomagja.

A nyeremény átadására a jubileumi év egyik kiemelt eseményén, a 2018. szeptember 8–9-i Nemzetközi Vasúti Járműparádén kerül sor a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkban.

A fődíjas pályamű mellett a MÁV megosztva a két második helyezettet (@norbertpocza, @radleex), valamint a játék lezárásakor legtöbb like-ot szerző fotó készítőjét (@shaltoutsara) különdíjjal jutalmazta.

A két második helyezett közül az egyik

Fotó: MÁV

A két második helyezett közül a másik

Fotó: MÁV

 

Ez a kép kapta a legtöbb "like"-ot

Fotó:MÁV

Valamennyi díjazott páros belépőt nyert a Nemzetközi Vasúti Járműparádéra. A hétvégi ünnepi rendezvényen különleges vasúti járművek bemutatói, gőzmozdonyverseny, mozdonyszépe-választás, külföldi járművek, valamint számos interaktív program – többek között mozdonyozási lehetőség, kerti vasutazás és hajtányozás – várja a látogatókat.

A jó hangulatról szeptember 8-án, szombaton este Odett- és Freddie-koncert, vasárnap kora délután pedig az Apacuka zenekar gondoskodik. A helyszínről a ’80-as, ’90-es évek slágereit játszó kereskedelmi rádió jelentkezik élő adással és kívánságműsorral.