Ezek a járatok indulnak augusztusban Ferihegyről

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 01. 18:06

Augusztusban több mint heti 500 közvetlen járat, összesen 98 város érhető el Budapestről. Már az Ibis Hotelben is van önkiszolgáló poggyászfeladás. Újra nyitva a Holiday Lite parkoló – a Budapest Airport friss hírei.

Az augusztus rendszerint az év legforgalmasabb hónapja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A koronavírus járvány után számos járat indult újra az utóbbi hetekben: július végén az első visszatérő hosszútávú járatot köszönthette a Budapest Airport, amikor a LOT lengyel légitársaság újraindította közvetlen Budapest–Szöul járatát, de júliusban több visszatérő járatnak is örülhettek az utasok.

Az easyjet július végétől újra közlekedik londoni, bázeli, amszterdami, genfi és manchesteri úti céljába, augusztustól pedig még több légitársaság indítja újra járatait, vagy sűríti azok frekvenciáját.

Légitársaság

Úti cél

Heti járatszám

Újraindulás vagy járatszámsűrítés dátuma

Aegean Airlines

Athén

2

Augusztus 2.

Air Baltic

Riga

2

Augusztus 11.

Air France

Párizs

14 (napi 2)

Augusztus 10.

easyjet

Amszterdam

3

Július végétől

easyjet

Bázel

4

Július végétől

easyjet

Genf

4

Július végétől

easyjet

London

5

Július végétől

easyjet

Manchester

3

Július végétől

jet2.com

Birmingham

2

Augusztus 28.

jet2.com

Manchester

2

Augusztus 28.

KLM

Amszterdam

21 (napi 3)

Augusztus 3.

LOT

Wroclaw

1

Augusztus 24.

Pegasus

Isztambul

3

Augusztus 15.

Turkish Airlines Inc.

Isztambul

2

Augusztus 2.

 

Így augusztus folyamán már több mint heti 500 közvetlen járat, összesen 98 város érhető el Budapestről, 22 légitársaság jóvoltából.

A koronavírus járvány nyomán országonként eltérő szabályozások vannak érvényben, amelyek függvényében a légitársaságok menetrendje is dinamikusan változhat. Az aktuális járatok közlekedéséről a légitársaságok weboldalán található naprakész információ – hívja fel a figyelmet a Budapest Airport.

Augusztus végén indul a LOT Budapest–Wroclaw járata

Fotó: LOT / K. Moczulski

Önkiszolgáló poggyászfeladás az Ibis Hotelben

Az ibis Styles Budapest Airport hotel vendégei mostantól már a hotelben is elvégezhetik az utasfelvételt és megkezdhetik a poggyászfeladás folyamatát: a Budapest Airport a hotel lobbijában két önkiszolgáló poggyászcímke nyomtató kioszkot és egy önkiszolgáló utasfelvételre szolgáló terminált is telepített.

Az szállodában szobát bérlő utasoknak lehetőségük van arra, hogy az utasfelvételt (check-in) és a beszállókártya beolvasását követően helyben kinyomtassák és elhelyezzék a feladni kívánt bőröndön a poggyászcímkét, így a terminálokon már csak el kell helyezni az önkiszolgáló poggyászfeladásra kijelölt szalagon a csomagot.

Már az Ibis Hotelben is elérhető az önkiszolgáló poggyászfeladás

Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert

Újra nyitva a Holiday Lite parkoló

Augusztus 1-jétől újra várja az utasokat a legkedvezőbb árú parkolási lehetőséget kínáló Holiday Lite parkoló. Újdonság, hogy több, mint 15 ezer négyzetméternyi aszfaltfelület alakítottak ki, amely a parkoló közlekedő utait fedi le.

A Holiday Lite – szabad parkolóhelyek függvényében – a foglalás nélkül érkező utasok számára is elérhető, de online foglalásra is van lehetőség a www.bud.hu oldalon.