Ezek lesznek az utazási szektor legnagyobb kihívásai 2024-ben

Forrás: turizmus.com

 2023. december 13. 12:55

Az Euromonitor International új jelentése szerint az utazási ágazat előtt álló legnagyobb kihívások közé tartozik a túlturizmus miatt kivetett idegenforgalmi adók kezelése, valamint az olyan gazdasági nehézégek, mint a magas infláció.

Számos úti cél jelentős összegű adókat fog kivetni a látogatókra az elkövetkező időszakban, miközben csökkenti a szállodai kapacitást, így korlátozva a túlturizmust és annak a helyi közösségekre és az ökoszisztémára gyakorolt hatását – derül ki az Euromonitor „2023 Top 100 City Index" című kiadványából.

Horvátország, Izland, Japán, Thaiföld, Hollandia, Görögország és az Egyesült Királyság egyes városai az idegenforgalmi adókból származó adóbevételeket a fenntartható fejlődésre, a biológiai sokféleség és a helyi kulturális örökség megőrzésére kívánják fordítani.

Az emelkedő idegenforgalmi adó jelenti az egyik kihívást az utazási szektor számára

Fotó: 123rf.com

 

A múlt hónapban az Abta korábbi elnöke, Martin Brackenbury a WTM Londonban tartott beszédében kiemelte, hogy amellett, hogy a túlturizmus akadályozza az utazási ágazat fenntarthatóságát, a szektornak jövőre olyan kihívásokkal is szembe kell néznie, mint a magas infláció, a gazdasági bizonytalanság és a munkaerőhiány.

Mindezek ellenére a jelentés kiemelte, hogy a biometrikus azonosítás, a mesterséges intelligencia és a kiterjesztett valóság eszközei jövőre enyhíthetik a munkaerőhiányt és javíthatják az utazók elégedettségét – írta meg a TTG Media.