Ezek voltak az egyéni utazók kedvenc úti céljai az idén

Forrás: turizmus.com

 2017. november 24. 18:08

Horvátország, Olaszország, Görögország, Ausztria - ezekbe az országokba kötötték meg a legtöbb utasbiztosítást idén a honfitársaink.

Elsősorban az egyénileg külföldre utazó honfitársaink kedvelt úti céljaira következtethetünk az interneten megkötött utasbiztosítások alapján, mivel a csomagtúrák vásárlói jelentős részben utazási irodában vásárolják meg a biztosításukat.

A külföldi nyaralásra utazók ötven százaléka négy országot (Horvátország, Olaszország, Ausztria, Görögország) választott úti céljául, európai útra naponta 510, míg nem európai útra 770 forintos átlagos utasbiztosítási díjat költöttek– legalábbis ez derül ki a Netrisk.hu utasbiztosítási adatbázisának elemzése alapján.

Az online kötött utasbiztosítások adataiból, amint a cikk bevezetőjében is jeleztük, elsősorban az egyénileg utazók kedvelt úti céljaira következtethetünk

Fotó: Netrisk.hu

Az európai utazások 57 százalékát autóval, míg 27 százalékát repülőgéppel tették meg. Míg ősztől tavaszig a 4 vagy 5 napos utak a leggyakoribbak, addig nyáron a legtöbben (31%) 7 vagy 8 napra kötöttek utasbiztosítást. A 4, illetve 5 napos utak ebben az időszakban a kötések további 10-10 százalékát adták.

A portál adatai szerint a hamarosan kezdődő síszezonban a síelés, snowbordozás nagyobb kockázata miatt megfelelő utasbiztosítást napi 800 forint körüli díjon lehet vásárolni.

A tavalyi síszezonban síbiztosítást kötők háromnegyede valamelyik osztrák pályára igyekezett, Szlovákiába további 8-10 százaléknyian utaztak, további 4-4 százalék körül mozgott az olasz és a francia síterepeket választók aránya. A síbiztosítások átlagos időtartama 5 nap volt.