Ezekben az országokban élnek a legbarátságosabb emberek

Forrás: turizmus.com

 2024. június 10. 17:14

Az amerikai Remitly pénzügyi szolgáltató egy széles körben ismert személyiségteszt alapján állított fel toplistát a világ legbarátságosabb nemzeteiről. A magyarok is befértek az első 25 közé.

A digitális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Remitly a Prolific viselkedéskutató platform segítségével tanulmányt készített arról, hogy mely nemzetek a legbarátságosabbak. A felmérés során mintegy háromezer résztvevőt kérdeztek meg 27 országból.

A résztvevőknek a világszerte elismert „Big Five” személyiségteszt „barátságosság” kategóriájára vonatkozó kérdéseket tettek fel. A teszt öt kategória mentén méri a személyiséget: barátságosság, érzelmi stabilitás, nyitottság, lelkiismeretesség és extraverzió.

A barátságosság kategóriában magas értékkel rendelkező emberek nagyobb valószínűséggel mutatnak proszociális viselkedést, általában empatikusak és fokozottan odafigyelnek arra, hogy mások jól érezzék magukat.

Az eredmények alapján az alábbi 25 országban élnek a legbarátságosabb emberek:

 

1. helyezett: Dél-Afrika

A felmérésben a legmagasabb pontszámot a dél-afrikaiak kapták, akik a válaszadók szerint melegszívűek, vendégszeretőek és nagyon nyitottak. Dél-Afrikában nem nehéz beszédbe elegyedni az emberekkel és új kapcsolatokat teremteni. Ráadásul számos lehetőség is nyílik a beszélgetésre, hiszen az országnak 11 hivatalos nyelve van.

A dél-afrikaiak melegszívű és nyitott emberek

Fotó: 123rf.com

2. helyezett: Görögország

Szorosan a dél-afrikaiak után következnek a görög emberek, akik a felmérés résztvevői szerint kíváncsiak, szívesen állnak szóba idegenekkel, szeretik összehozni a régi és az új barátaikat, és nagy hangsúlyt fektetnek a társasági életre.

 

3. helyezett: Horvátország

A horvát emberek a felmérés szerint társaságkedvelőek és nagyvonalúak, szívesen szakítanak időt hosszú beszélgetésekre a barátaikkal vagy idegenekkel. Az ország kávézóiban élénk társasági élet folyik, ahol nemcsak titkos tippeket kapunk az utazásunkhoz, hanem új barátokat is szerezhetünk.

 

4. helyezett: Mexikó

A mexikóiak erős közösségi érzésükről és vidám természetükről ismertek. A több generációt felölelő nagycsaládok hagyományosan együtt étkeznek hétvégenként. Ezek a szoros szociális kötelékek tetten érhetőek abban is, ahogy a mexikóiak a turistákkal és a bevándorlókkal bánnak.

A mexikóiak szoros szociális kötelékeket ápolnak

Fotó: 123rf.com

5. helyezett: Svédország

A svédekről gyakran úgy tartják, hogy kissé zárkózottak, ennek ellenére ezek az emberek hihetetlenül vendégszeretőek. Az igaz, hogy beletelhet egy kis időbe, mire össze tudunk velük barátkozni, mert fontos számukra a privátszféra és a személyes tér, de ha egyszer megtört a jég, akkor nagyon barátságosnak bizonyulnak, és alkalmasnak a hosszú távú, stabil kapcsolatra.

 

6. helyezett: Ausztrália

Az ausztrálok nagyon kötetlenül viselkednek a szomszédaikkal és az idegenekkel. Empátia, nyitottság és barátságosság terén kiemelkedőek. Ennek a hozzáállásnak állítólag történelmi okai is vannak: sokan azért érkeznek Ausztráliába, hogy új életet kezdjenek, ennek megfelelően nagyon nyitottak az új ismeretségekre.

 

7. helyezett: Kanada

A külföldön új életet kezdő emberek számára Kanada különösen kedvelt, nem utolsósorban az ott élők barátságos természete miatt. A felmérés készítői szerint a kanadaiak vidám, segítőkész viselkedésének egyik magyarázata a túlélés tudományában rejlik, a hatalmas és hideg országban ugyanis könnyen el lehet tévedni vagy halálra lehet fagyni, ha az emberek nem segítenek egymásnak…

 

8. helyezett: Németország

A tanulmány készítői szerint néhány ember számára meglepő lehet, hogy a németek szerepelnek az első tíz helyezett között. Azonban, még ha a „small talk” nem is olyan természetes a német kultúrában, mint más európai országokban, és gyakran valamivel rövidebb is, az eredmények azt mutatják, hogy a németek rendkívül vendégszeretőek a turistákkal és az új állampolgárokkal szemben.

 

9. helyezett: Észtország

Az észtek is híresek a vendégszeretetükről és az udvariasságukról, de a saját személyes terük és a magánszférájuk is fontos számukra, ami miatt talán visszafogottnak és introvertáltnak tűnnek. Mindez azonban senkit ne riasszon el attól, hogy közeledjen a helybéliekhez és beszélgetést kezdeményezzen velük, az észtek ugyanis imádnak beszélgetni.

Az észtek vendégszeretőek és udvariasak

Fotó: 123rf.com

10. helyezett: Belgium

Az eredmények alapján a belga emberek is bekerültek az első tízbe. Nem csoda, hogy a finom csokoládé, a sör és számos gyönyörű épület hazája kedvenc kivándorlási célpont azok számára, akik új otthonra vágynak Európában.

 

A 25-ös toplista további helyezettei:

11. Spanyolország

12. Csehország

13. Olaszország

14. Japán

15. USA

16. Hollandia

17. Portugália

18. Egyesült Királyság

19. Lengyelország

20. Svájc

21. Ausztria

22. Franciaország

23. Írország

24. Magyarország

25. Finnország