Hány poggyász tűnik el a reptereken?

Forrás: turizmus.com

 2020. január 30. 10:09

A Taxi2Airport elemzéséből kiderül, hogy a poggyászokkal kapcsolatos panaszok száma a légiutasok számának megugrása ellenére is csökkent az elmúlt évtizedben.

A IATA egy korábbi kutatása szerint az utasok úgy vélik ugyan, hogy a csomagkezelési folyamatokat kell a leginkább fejleszteni a légi közlekedésben, de a Taxi2Airport a panaszokkal kapcsolatos adatok elemzése során arra a következtetésre jutott, hogy a helyzet javult az utóbbi évtizedben.

Az elmúlt évizedben 76 százalékkal nőtt a légi utasok száma: a 2007-es 2,48 milliárd után 2018-ban 4,36 milliárd volt azoknak a száma, akik a repülőt választották a közlekedés egyéb módjai helyett.

A poggyászkezelés sokat javult az elmúlt évtizedben

Fotó: 123rf.com

A poggyásszal kapcsolatos problémák száma szerencsére ezzel ellentétes tendenciát mutat: 2007-ben 46,9 millió esetben jelentették, hogy elveszett vagy károsodott, míg 2013-ban már „csak” 22 millió volt a bejelentések száma. Igaz, az elmúlt években megint romlott kicsit a helyzet: 2018-ban 25 millióra kúszott fel a panaszok száma.

Sárgával az utasok száma, pirossal a poggyásszal kapcsolatos panaszok száma

Fotó: Taxi2Airport

A csökkenés a Taxi2Airport cikke szerint elsősorban a javuló infastruktúrának, a jobb szortírozási technikának, és a folymatok automatizálásának köszönhető, az újbóli növekedés pedig az utasok számának bővülésére vezethető vissza.

 

Mi lehet a gond a poggyásszal?

A poggyász késhet, károsodhat, elveszhet, eltűnhet belőle valami. Utóbbi kategória panaszoknak mindössze 5 százalékát teszi ki, de még ez is évi 1,25 millió bőröndöt jelent. A rendszer hibái még ennél is kevesebb panaszt okoznak, az összes bejelentés 3 százalékára rúgnak.

2018 nyarán a londoni Heathrow és Gatwick, valamint az amszterdami Schipol reptér csomagkezelő rendszerével is probléma volt, ami rontotta a statisztikát.

Szürkével jelölik a késő, sárgával a károsodott, pirossal az elveszett csomagokat

Fotó:  Taxi2Airport

A poggyászok 46 százalékával szállítás közben történt valami, 16 százalékával rakodásnál, 16 százalék esetében pedig biztonsági probléma merült fel. Az időjárás és a vám 9 százalékéért felel, és a kisebb „bűnösök” között vannak az elkavarodást okozó félreérthető címkék is.

 

Európában a legrosszabb a helyzet

2018-ban 7,3 millió csomaggal volt valamilyen probléma az európai reptereken. Észak-Amerikában ez a szám 2,85 millió volt, Ázsiában pedig 1,8 millió. Az arány érdekes módon nem sokat változott 2007 óta: akkor Európában 16,1 millió volt a panaszok száma, Észak-Amerikában 7 millió, Ázsiában pedig 3 millió.

Nem változtak az arányok

Fotó: TAxi2Airport

Mit hoz a jövő?

A IATA nemrég megállapodást írt alá tagjaival – a légitársaságokkal és a repterekkel is –, amelynek értelmében a következő néhány évben mindenki RFID-s azonosítást vezet be a csomagok nyomon követésére.

Ha a rendszer megvalósul, az utasok okostelefonjukon, valós időben tudják figyelemmel kísérni poggyászukat, aminek köszönhetően remélhetően csökken a reklamációk száma.