Ezen a télen is elrepülhetünk a karibi álomüdülőhelyekre

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. január 06. 15:18

Kuba, Mexikó és a Dominikai Köztársaság is szerepel a Condor légitársaság téli menetrendjében. A járatok Frankfurtból indulnak.

A karibi térség specialistája, a Condor légitársaság, a téli menetrendben a Dominikai Köztársaság három városába üzemeltet heti járatokat Frankfurtból.

A kubai Varaderóba hetente indul háromszor járat. Újdonság, hogy február 12-től napi járatokat üzemeltet a légitársaság a mexikói Cancúnba – tájékoztatta lapunkat Kercs András, a Condor magyarországi képviseletét ellátó Aviareps munkatársa.

Az igények felmérése után döntött a karibi üdülőjáratok beindítása mellett a légitársaság

Fotó: Condor

Mint megtudtuk, a karibi üdülőjáratok a korábbi évekhez képest később, csak január-februárban közlekednek rendszeresen - a járványhelyzet miatt.

A légitársaság néhány időpontot meghirdetett decemberre, és mivel kiderült, hogy van érdeklődés a járatok iránt, ezért döntöttek az üdülőjáratok indítása mellett. Kubába például egy tizenöt fős csoport és több egyéni utasuk is volt Magyarországról.

A következő két hónap során havi néhány száz magyar utas veheti igénybe a karibi térségbe induló Condor-járatokat. Az utasoknak be kell tartaniuk a célország járványügyi előírásait, Kubába például január 10. után már csak 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-teszt birtokában utazhatnak.

A légitársasággal kapcsolatos aktualitás, hogy félmilliárd eurós támogatást kapott a cég Hessen tartománytól, ezáltal napi működése biztosított.

A légitársaság flottájában akadnak korosabb, akár 25 éves Boeing 767 és 757-es típusú repülőgépek, ezek cseréje várható a közeljövőben, emiatt a gépek egy részének kényszerű parkoltatása nem jelentett különösebb problémát.

Korábban felmerült, hogy egy lengyel befektetői csoport felvásárolná a vállalatot, a lengyelek közben elálltak a vásárlástól.

A légitársaság közben nyilvánosságra hozta már a 2021. nyári menetrendjét is, amely 2021. májusától októberig lesz érvényes. Ebben az időszakban a Condor már a megszokott színes menetrendet tervezi Európa és a világ számos célállomására, köztük sok amerikai és kanadai desztinációval.

Budapestről a Lufthansa biztosít kedvező csatlakozást a Condor hoszú távú járataihoz frankfurti átszállással.

Kapcsolódó cikkek