Falusi turizmus svéd módra

Forrás: turizmus.com

 2017. május 16. 11:07

Gotland az egyik legnépszerűbb svéd sziget, a helybéli vezetők mégis úgy érzik, kevesen töltik itt a szabadidejüket a fő nyaralási időszakon túl. Ezért a sziget szezonon kívüli turistacsalogató projektbe kezdett.

Az önkormányzat, hogy még több turistát csábítson Gotlandba, ingyen rendelkezésükre bocsát egy farmot – esetleg később többet – a szeptember és december közötti időszakban.

Gotland az egyik legnépszerűbb svéd sziget

 

A farmtól gyalog csupán 10 perc a strand, ami igaz, hogy nem olyan meleg vizű, mint mondjuk a Kanári-szigeteken, de ez a skandinávokat nem zavarja. A kilátás, az almáskertek, a mezők és erdők, a házak közé olykor betévedő szarvasok mennyei nyugalmat teremtenek. A turisták és az itt lakók a közeli kis élelmiszerboltokban vásárolnak, ahová sok helyi termelő viszi be portékáit. Meg kell jegyezni, hogy eddig is sok svéd nyugdíjas költözött már ide és a háztulajdonosok nagy részének Stockholmban is van otthona.

 

A farmon olykor szarvasok tévednek be a házak közé

 

Gotland klasszikusan kedvelt célpontja nemcsak a svédeknek, de a többi skandináv ország lakóinak is. Az ide utazást a norvégoknak megkönnyíti, hogy a SAS nyáron Oslo és Visby között is repül, Visby pedig nincs messze a szigettől. Az új útvonalra vadonatúj repülőgépet, a Bombardier CRJ-900-as állítottak be, ami 88 utast tud egyszerre szállítani, és a Stockholm és Visby közötti napi belföldi járatot egészíti ki – adja hírül az Alltomresor.se.