Falusi Üdülés Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2016. június 01. 14:49

Könyvet olvasni egy gyümölcsfa alatt, jó messzire a telefonunktól, vagy a hegyekben sétálni? Lekvárt készíteni a házigazdával, vagy gyógyfüves túrára indulni? Az Ausztriában töltött falusi üdülés alkalmával hátunk mögött hagyhatjuk a hétköznapokat – tudtuk meg az Österreich Werbung sajtóreggelijén.

A Városliget Caféban tartott szerdai sajtóreggelin, Irene Brameshuber, a csaknem 3 ezer falusi szálláshelyet tömörítő Falusi Üdülés Ausztriában (Urlaub am Bauernhof Österreich) szervezet marketingigazgatója vázolta fel a vidéki üdülést osztrák módra. Előadásából kiderült, hogy egy falusi üdülés során az üdülővendégeknek tulajdonképpen el sem kellene hagyniuk a gazdaságot, a kínálat olyannyira sokszínű. Aki szeretne, már kora reggel segíthet kihajtani a teheneket a legelőre, valamint begyűjtheti a friss tojásokat. Ezt követheti egy „felfedezőtúra” a kertben, ahol a háziasszony személyesen vezeti be a vendégeket a gyógynövények, virágok és fűszerek varázslatos világába.

 

A falusi szálláshelyek többsége specializálta kínálatát, hogy még inkább megfelelhessen a különböző érdeklődési körrel rendelkező üdülővendégek igényeinek. A baba- és gyermekbarát falusi gazdaságok például számtalan kényelmi szolgáltatást nyújtanak a családoknak. Ausztriában több mint 220 falusi szálláshely specializálta kínálatát a gyermekes családokra. Ezek a szálláshelyek maximális biztonságot kínálnak a gyermekeknek az üdülés alatt.

A bio-, gyógy- és gyógynövényes gazdaságok kínálatát a különleges wellness- és lazító ajánlatok jellemzik, s a test és a lélek új energiával való feltöltődését a gazdaság saját termékeivel teszik teljessé.

A mozgássérültek igényeit szem előtt tartva sok akadálymentesített gazdaság is felkészült a nyárra, ahogyan a népszerű lovas gazdaságok is, ahol természetesen minden a ló körül forog, de a falusi gazdaságok közt találunk még a borászatra, vagy épp a gasztroélményekre specializálódott üdülőhelyeket is.

 

A sportos ambíciókkal rendelkező vendégeknek pedig a falusi szálláshelyek ideális kiindulópontkén szolgálnak a túrázáshoz, hegyikerékpározáshoz vagy fürdőzéshez. Számos falusi szálláshely rendelkezik romantikus hangulatú alpesi menedékházzal is, ahol a hegymászást követően ízletes uzsonna várja a kirándulókat a teraszon és természetesen lélegzetelállító kilátás a környező hegyekre.

A Falusi üdülés Ausztriában szövetséghez tartozó gazdaságok minőségét rendszeresen ellenőrzik, a kategóriába sorolást pedig virágok jelzik: míg a két virág egyszerű és kedvező árú falusi szálláshelyet jelent, addig a négy virággal kitüntetett gazdaságokban széles körű sport- és wellnessajánlatok, valamint nagyfokú kényelem várja a vendégeket. Valamennyi falusi szálláshelyben közös azonban a csodás természeti környezet, az idilli fekvés, a házi készítésű finomságok és a szívélyes vendéglátás.

További információk: www.falusiudules-ausztriaban.hu