Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme a Wizz Airrel

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 15. 13:11

Idén több mint 3,5 millió utassal számol Magyarországról a Wizz Air, amely 2017 áprilisára új útvonalakat jelentett be. Az új desztinációk Faro Portugáliában, Hannover Alsó-Szászországban, Bergen Norvégiában és Lamezia Terme Dél-Olaszországban.

Kiemelkedő és dinamikusan bővülő utasforgalom, új itt állomásozó A321-es és 4 új úti cél – lényegében ezek voltak azok a fő témák, amelyekről Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója tájékoztatta a sajtót szeptember 15-én. A statisztikák valóban impozánsak. Az elmúlt 12 hónapban 21,5 millió utast szállított a társaság, és erre az évre összesen több mint 24 milliós utasszámot valószínűsítenek.

 

A várakozások szerint Magyarországon is jelentős, 25 százalékos lesz a bővülés, és a tavalyi 2,9 milliós forgalom után (amely egyébként több mint 15 százalékos növekedéssel lett ennyi) idén -  3,5 millió feletti lesz az utasok száma. Ez egyébként – mint az a sajtótájékoztatón kiemelték – már meghaladja a Malév valaha mért legnagyobb, évi 3,2 milliós utasszámát.

A fejlődést érdekében folyamatosak a fejlesztések és a flottabővítés, Budapestre például új Airbus 321-es érkezik hamarosan, összefüggésben a 2017 áprilisi járatnyitásokkal. Mint elhangzott, tavasztól 4 új útvonal kerül fel a térképre, Faro Portugáliában, Hannover Alsó-Szászországban, Bergen Norvégiában és Lamezia Terme Dél-Olaszországban. Az új útvonalakkal a Wizz Air több mint 4 millió helyet kínál budapesti indulással 2017-re, ami 8%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Mint ismert, még idén is lesznek új úti célok, nevezetesen Bukarest, Fuerteventura, Szófia és Lanzarote. Növelik a járatok számát Nizzába és Liverpoolba, illetve rendszeresen indítanak szurkolói járatokat is, legközelebb Rigába, október 10-én.

A légitársaság egyébként 38 országban, 24 bázissal, 125 reptéren van jelen összesen 460 úticéllal.

A tájékoztatón a Wizz Air átvette a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) üzemeltetés-biztonsági auditján (IOSA) megszerzett regisztrációjának oklevelét. A légiközlekedési iparág legmeghatározóbb biztonsági elismerésére, melyet a IATA tagoknak 3 évente kell megújítania,  a légitársaság 14 hónapon át készült. Az IOSA program a légitársaságok biztonsági értékelésének világszerte elismert standardja, amely a légitársaságok biztonságmenedzsmentjét, ellenőrzési rendszereit és folyamatait vizsgálja. A Wizz Air értékelését az IATA által elismert hat auditáló szervezet egyike, az AQS végezte.

 

A regisztrációt igazoló oklevelet Anca Apahidean, az IATA Kelet-Európáért felelős területi vezetője adta át. Mint mondta, Magyarország légiforgalma rendkívül dinamikus fejlődést mutat, a IATA becslései szerint 2035-re a Magyarországról induló utasok száma eléri a 13 milliót.