Fedezze fel a Balkán-félsziget kincseit az STR CEE-vel

Forrás: turizmus.com

 2019. március 20. 13:51

Ha Európában keresünk izgalmasabb úti célt, érdemes tőlünk délre elindulni, mert a Balkán-félsziget sok turisztikai gyöngyszemet rejt magában. Ebben a felfedezésben segíthet nekünk a Balkán-specialista MacSunTravel, hiszen a környék összes országa, régiója megtalálható a kínálatukban.

Az Adriai-tenger ékszerdoboza kétségtelenül a varázslatos Montenegró meseszerű városaival és csodaszép tengerpartjaival. Kitűnő helyszín, ha egy utazás alatt szeretnénk történelmi és természeti látványossággal elvarázsolni az utasainkat.

Kihagyhatatlan a Kotori-öböl, amelyet impozáns hegyek öveznek és a norvég fjordokra emlékeztet, vagy az Albániával közös határ mentén található Shkodrai-tó, amely Európa legnagyobb természeti és ornitológiai rezervációja.

Kotori-öböl

Fotó: Pixabay

A Montenegróval szomszédos Albánia szintén rengeteg felfedeznivalóval várja az idelátogatókat. Az egyik legnagyobb kuriózuma a Ksamili-szigetek, amelyet az albán Bora Borának is hívnak. Hogy miért? Albánia legdélebbre eső strandjait ugyanis hófehér homok borítja és káprázatos, türkizkék víz mossa a partjait. A part közelében található továbbá négy aprócska sziget, amely csónakkal vagy akár úszva is megközelíthető, igazi különlegesség a meglátogatása.

(x)