Fedezze fel Londont e-könyvvel!

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 16. 12:56

A Viator Kiadó gondozásában 2015 szeptemberében megjelent London e-útikönyv az első olyan magyar nyelvű városkalauz, amely nem egy nyomtatásban már korábban megjelent mű elektronikus változata, hanem kifejezetten e-könyvnek készült, kihasználva az új technológia adta lehetőségeket.

Az e-könyv olvasón, de akár tableten és okostelefonon is böngészhető útikönyvben minden objektumokhoz interaktív térkép kapcsolódik, és az ismertető szövegen túl további linkek is bővítik az elérhető információk tárházát.

A könyv szerkesztési elvei is eltérnek a hagyományostól, a látnivalókat nem sétákra bontva, hanem témák szerint osztották fel. Tehát a szerkesztők – Szerdahelyi Krisztina és Vétek György – egy fejezetbe gyűjtötték a kastélyokat és palotákat, másikba a múzeumokat, harmadikba a parkokat és így tovább.

Az úgynevezett kihagyhatatlan turistacélpontok mellett az e-könyv egyéb érdekességeket is bemutat: ellátogathatunk többek között börtönmúzeumba, 19. századi műtőbe, sörfőzdébe, ginlepárlóba, hajókázhatunk a Regent's-csatornán, tanulmányozhatjuk a lápi élővilágot, és őzeket fotózhatunk a Richmond parkban. Közben persze benézhetünk néhány pubba is.

A könyv a szokásosnál részletesebben foglalkozik olyan gyakorlatias témákkal, mint a közlekedés, az evés-ivás és a vásárlás. Ez utóbbiak között néhány igencsak speciális üzletet is bemutat. Végezetül két egynapos kirándulást is ajánl, az egyiket Windsorba és Etonbe, a másikat pedig a tengerpartra, Brightonba.