Fejlesztések a régió legnagyobb buszos kiállításán

Forrás: turizmus.com

 2019. március 12. 09:47

Hetedik alkalommal rendezik meg Közép-Európa legnagyobb autóbuszos kiállítását, a Busexpót.

Az ingyenesen látogatható kiállításon az autóbuszgyártás- és forgalmazás, a beszállítóipar és az autóbuszos személyszállítási szolgáltatások képviselői sorakoznak fel. A Busexpo az elmúlt években Közép-Európa legjelentősebb szakmai rendezvényévé vált.

Különlegessége, hogy összekapcsolódik a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciájával, ahol már 25. alkalommal gyűlnek össze az iparági szereplők, a szolgáltatói kör, a legjelentősebb szakmai szervezetek és a kormányzat képviselői, hogy az ágazat legfontosabb kérdéseit megvitassák.  A konferencia plenáris szakasza lehetőséget nyújt az aktuális kormányzati tervek, elképzelések ismertetésére, három szekciója pedig tematikájában felöleli a szakmacsoport gyártással, forgalmazással és szolgáltatásnyújtásokkal kapcsolatos teljes struktúráját.

Elektromos járművek, innovatív technológiák és balesetmegelőzést segítő megoldások is megtekinthetők lesznek

Fotó: turizmus.com

A Busexpo Közép-Európa egyetlen olyan szakrendezvénye, amely több éve jelen van a térségben és komplex szakmai színteret biztosít a régió autóbuszpiacának. A 6000 négyzetméternyi területű, mozgó-interaktív kiállításon tehát nemcsak a hazai gyártók és forgalmazók, hanem a buszgyártás nemzetközi képviselői is bemutatkoznak. Az évről évre növekvő területnek és a zsámbéki létesítmény infrastruktúrának köszönhetően a járművek mozgás közbeni bemutatása is lehetséges, így a legfontosabb újításokat a résztvevők ki is próbálhatják.

A NiT Hungary szervezésében megvalósuló rendezvényen hagyományosan többezer látogató vesz részt, az interaktív kiállítás megtekintése ingyenes.