Fejlesztések az Air France-KLM-nél

Forrás: turizmus.com

 2015. április 08. 18:39

A hálózati légitársaságoknál továbbra is szigorúan szabályozzák a kapacitást, a Transavia pedig gyors ütemben növekszik Franciaországban.

A 2015-ös nyári szezonra (március 29-től október 24-ig terjedő időszak) az Air France-KLM csoport kapacitása 1,7%-kal növekszik a 2014-es szezonhoz képest. A hosszú távú műveletek 1,8%-kal nőnek, a középtávú aktivitás pedig az átszervezésnek köszönhetően 1,9%-kal csökken. Ugyanakkor a Transavia alacsony költségű műveleteinél 7,8%-os fejlődés várható – közölte a társaság.

Az Air France-KLM növeli szolgáltatásait Kanadában és két új útvonalat indít: az új, heti 5 alkalommal induló vancouveri járatot az Air France üzemelteti március 25-től, Edmonton pedig május 19-től a KLM-mel érhető el. A március végétől Bogotá és Cali (Kolumbia) városokba induló KLM-járatoknak köszönhetően a csoport tovább erősíti a piaci helyét Dél-Amerikában.

Március 25-én az Air France-KLM 400 millió euró értékben bocsátott ki örökjáradék kötvényeket. Ez lehetővé teszi a csoport pénzügyi struktúrájának megerősítését a Perform 2020-as terv végrehajtási időszakában. A tranzakciónak köszönhetően a csoport terv szerinti nettó idegen forrásállománya 5 milliárd euróról 4,6 milliárd euróra csökken.