Fejlesztések, új járatok – reptéri fórum utazási irodáknak

Forrás: turizmus.com

 2018. október 18. 16:00

Idén Amman és Tbiliszi, jövőre pedig talán még Sanghaj is bekerül a Budapestről közvetlenül elérhető úti célok közé – egyebek mellett erről is hallhattunk a Budapest Airport workshopján.

Rekordszámú résztvevővel, immár harmadik alkalommal rendezett szakmai workshopot a Budapest Airport az 1. Terminál épületében. A BUD illetékeseinek bevezető előadásai után az utazási irodák és a légitársaságok képviselői rapid randi keretében ismerkedhettek meg egymással.

A Budapest Airport kereskedelmi igazgatósága által szervezett eseményen szóba került egyebek mellett, hogy egyre-másra jelentik be a nagy légitársaságok már a 2019 nyári menetrendi szezon új járatait, miközben még el sem kezdődött a 2018-19-es téli szezon. A két legfrissebb újdonság, hogy a Laudamotion új légitársaság 2019 áprilisától heti két járatot indít Stuttgart és Budapest között, valamint a Jet2.com 30%-os kapacitásbővítést jelentett be a budapesti útvonalakon és ennek részeként elkezdi repülni a Birmingham–Budapest útvonalat is jövőre, szintén heti két alkalommal.

Az előrejelzések szerint a budapesti repülőtér forgalma elérheti a 15 millió utas/év határt, ami 14% feletti forgalomnövekedést jelent

 

A Budapest Airport utazási workshopján az is elhangzott, hogy igen sikeresnek ígérkezik az idei esztendő is. Az előrejelzések szerint a budapesti repülőtér forgalma elérheti a 15 millió utas/év határt, ami 14% feletti forgalomnövekedést jelent.

Az idei nyári szezonban egyszerre négy transzatlanti járat üzemelt (New York, Chicago, Philadelphia és Toronto), egyformán bővült a hagyományos és a diszkont légitársaságok piaca, egyre újabb európai járatokat indítottak a légitársaságok. A forgalomnövekedés negyedik éve töretlen, a Budapest Airport az elmúlt 11 évben nem kevesebb, mint 500 millió eurót, azaz mintegy 160 milliárd forintot fordított a repülőtér fejlesztésére. Ennek részeként elkezdődött egy 2 500 férőhelyes, hatszintes parkolóház építése a 2. Terminál előtti részen, épül egy új Cargo City, valamint felújítják a 2. futópálya egy részét is. Az utazási irodák is örülhetnek a fejlesztésnek, az új fedett parkoló mellett kulturált parkoló-, le- és felszálló helyet alakítanak ki a turistabuszok számára, melyet várhatóan 2020 közepétől vehetnek majd igénybe.

Harmadik alkalommal rendezett szakmai workshopot a Budapest Airport az 1. Terminál épületében

Fotók: BUD

A tervek között szerepel egyébként már a 3-as terminál építése is, várhatóan 2021-re készül el az első fázisa a jelenleg még tervezési szakaszban levő épületnek. Az utazási irodák új, mágneses fóliával borítható mobilpultokat vehetnek igénybe az utasok fogadására a reptéren a közeljövőben.

Idén Európában a legnagyobb növekedést egyébként a budapesti repülőtér érte el, év végére az utasok száma a 15 milliót is meghaladhatja. A top desztináció ebben az évben is London volt, és ez jövőre is ugyanígy lehet, mivel további járatok indulnak a brit főváros kevésbé ismert reptereire, például a London Cityre és London Southendre. A legnagyobb mértékű növekedés Frankfurt felé valósult meg, ez a Lufthansa járatbővítésének köszönhető. Ugyanakkor Tel-Avivba és Moszkva felé is kétszámjegyű volt a forgalom növekedése.

Az újdonságok között szóba került még a téli menetrendben induló új járat Tbiliszibe, a MyWay légitársasággal, továbbá a Ryanair szintén hamarosan forgalomba álló ammani járata. Utóbbira alapozva néhány utazási iroda – így például a workshopon résztvevő Budavár Tours már többféle programot is meghirdetett.

A workshopon részt vett a China Eastern Airlines néhány képviselője is, akik Prágából érkeztek Budapestre. A légitársaságnak jelenleg Sanghaj és Prága között közlekedik járata, ugyanakkor a jövő évben tervezik a budapesti járat beindítását is.