Ünnepi menü és klíma a MÁV erdélyi járatain

Forrás: turizmus.com

 2019. november 27. 15:06

A brassói Corona InterCity és a Budapesten át Bécsből Kolozsvárra közlekedő Transilvania EuroCity vonat étkezőkocsijában november 30. és január 5. között ünnepi menüt is felszolgálnak. A Corona IC december 15-től klímás hálókocsikkal közlekedik.

Idén októberig közel 110 ezer utas használta a Budapest–Kolozsvár–Brassó járatokat oda és vissza, a Corona InterCityn pedig 51 ezren utaztak. Ez a tavalyi évhez képest 12-13 százalékos növekedést jelent,  ezért is kiemelten fontos, hogy számos fejlesztéssel teszi az eddigieknél kellemesebbé a MÁV az Erdélybe utazók és a külhoniak utazását.

A Corona InterCity járaton szeptember óta újra bevezették az étkezőkocsi-szolgáltatást. A tradicionális magyaros fogások, például gulyásleves és marhapörkölt, valamint Csíki sör mellett, november 30. és január 5. között az évszakra jellemző fogásokkal egészül ki az étlap. Az utazásokat kedvező díjszabással is próbálják elérhetőbbé tenni.

November 30. és január 5. között ünnepi menüt is felszolgálnak

Fotó: MÁV-Start

A MÁV tervei szerint az öt kocsiból álló Corona InterCity a határon túli, elsősorban az erdélyi és székelyföldi kínálat „zászlósvonata” lehet a jövőben.

A december 15-ei menetrendváltástól az eddiginél újabb, kényelmesebb, klímás hálókocsiban lehet aludni; jövő nyártól pedig a fekvőhelyes kocsi is felújított, légkondicionált CAF-kocsi lesz.

2020 végére a Corona IC teljes MÁV-Start állományú és kívül-belül megújult ülő-, fekvőhelyes, háló- és étkezőkocsiból álló szerelvényből áll majd.

A koncepció részeként az elszakadt országrészek településeinek nevei ötven év után magyarul is olvashatók e járat mellett a Budapestről Erdélybe és Székelyföldre közlekedő, naponta két vonat iránytábláin is.

A vasúttársaság 2020 nyár elejéig valamennyi állomási és fedélzeti utastájékoztatási kijelzőjén és tábláján magyarul is feltünteti a magyar megfelelővel rendelkező, belföldön is megváltható menetjeggyel elérhető állomások nevét.