Fejlesztik a Mol Bubi közbringa-szolgáltatást, változik a díja is

Forrás: MTI

 2022. december 23. 16:04

A jövő év elején bővül a Mol Bubi szolgáltatási területe, újabb gyűjtőállomások létesülnek, és további több száz kerékpár forgalomba állításával a duplájára nő az eszközpark.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a jövő év elején bővül a Mol Bubi szolgáltatási területe, újabb gyűjtőállomások létesülnek, és további több száz kerékpár forgalomba állításával a duplájára nő az eszközpark a tavaly májusi induláshoz képest.
Ennek megfelelően változik a rendszer használati díja is: a havi bérlet ára január 19-től 1000 forint, az éves bérleté 8500 forint, a percdíj 40 forint lesz, a díjmentes időszak továbbra is 30 perc marad.

A havi és éves bérlet megváltásával egyszerre két kerékpárt lehet használni a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően, a második kerékpárért percdíjat számolnak fel.

Továbbfejleszti a MOL Bubi-szolgáltatást a BKK

Fotó: BKK

A BKK célja, hogy a fővárosiak igényeit kiszolgálva a lehető legtöbb ügyfélnek váljon elérhetővé a szolgáltatás, ezért a társaság az elmúlt időszakban folyamatosan bővítette a közbringarendszert: idén 500 vadonatúj bicikli állt forgalomba, legutóbb október elején 200 új kerékpárral nőtt az állomány, és ma már 2060 közbringa áll az ügyfelek rendelkezésére.

A társaság a kerékpárok száma mellett a szolgáltatási területet is folyamatosan növeli: jelenleg 178 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat, a BKK tervei szerint ez a szám jövőre tovább emelkedhet.
Legutóbb a Terézvárosban adtak át négy új gyűjtőállomást, és a megújult Blaha Lujza téren is két állomás várja a felhasználókat.

A közbringarendszer a felhasználóbarát applikációnak, a könnyű regisztrációnak és a jobb kerékpároknak köszönhetően a tavaly májusi megújulás óta sorra döntötte a rekordokat, idén november közepén átlépte a 4 milliós utazásszámot – írta a BKK.