Fekete-Afrikába indítana járatot az Air Malta

Forrás: Blue Swan Daily

 2019. április 15. 11:45

Ghána fővárosát, Accrát célozza meg az Air Malta. A légitársaság azt is tervezi, hogy olyan távolabbi úti célokat is bevon járathálózatába, mint Mumbai vagy New York.

A stratégiaváltás legfőbb oka, hogy a máltai nemzeti légi szállító fokozatosan veszít piaci részesedéséből az egyre erősödő európai fapados forgalom miatt - írja a Blue Swan Daily.

Accra meglepő úti cél lenne az Air Málta hálózatában, mivel a légitársaságnak nincs afrikai code-share partnere, ráadásul csupán két afrikai úti célba, Tuniszba és Casablancába közlekedik, utóbbiba alig egy éve. Ugyanakkor az is igaz, hogy a mediterrán térség más repülőtereiről sincsenek közvetlen járatok a szub-szaharai Afrikába.

Az évi hárommillió utast fogadó accrai Kotoka Nemzetközi Repülőtéren tavaly szeptemberben nyitották meg a 3. terminált, így további új járatok fogadására nyílt lehetőség.

Málta és Ghána kormánya ugyanakkor idén márciusban írt alá egy kétoldalú közlekedési és turisztikai megállapodást, amelynek alapján javulhat a légi összeköttetés a két ország között. Accrán keresztül pedig Közép- és Nyugat-Afrika jelentős része elérhetővé válik az Air Malta utasai részére.

Konrad Mizzi máltai turisztikai miniszter egy interjúban pedig arról beszélt, hogy a máltai kormányzat azt szeretné, ha a nemzeti légitársaságból a „Mediterrán térség légitársasága” válna, és hosszú távú járatokat indítana New Yorkba és Mumbaiba.

Kapcsolódó cikkek

Málta a búvárparadicsom

2019. április 11.

Debrecenből Vallettába

2019. április 10.