Fél éve indult, és rendkívül sikeres az izraeli UP

Forrás: turizmus.com

 2014. október 27. 16:52

Március 30-án kezdte az üzemelést az UP, az EL AL Izraeli Légitársaság diszkont modellben üzemelő járata Budapest és Tel Aviv között.

Az áprilistól szeptemberig tartó első hat hónapban elért eredményekről számolt be Váradi János az EL AL magyarországi vezetője. A korábbi évekhez viszonyítva jelentősen megemelte kapacitását az útvonalon az UP by EL AL. A járatszámot 37%-al, az ülőhelykapacitást – nagyobb befogadóképességű gépek üzembe állításával  90% -al növelte az izraeli légitársaság. Az UP üzemelésének első hat hónapjában 79.700 utas utazott a Tel Aviv- Budapest – Tel Aviv járatokon. Ebből 66.000 volt a hazánkba látogató izraeli turista, 7.500 pedig az Izraelbe utazó hazánkfia. A fennmaradó 6.200 utas Budapestről induló, vagy itt az UP-ra átszálló egyéb, jellemzően környező országbeli utazó volt.

 

Az általában 4 csillagos hotelekben megszálló, sokat költő izraeli turisták száma 78%-al, a magyar kiutazóké 50% - al növekedett az UP által ajánlott, átlagosan 30%-al alacsonyabb jegyáraknak és a megnövelt járatszámnak köszönhetően. Az utazók és az utazás szervezők rendkívül pozitívan reagáltak arra, hogy alacsony áron vehetik igénybe a fapados légitársaságoknál kényelmesebb utazást, és nagyobb járatsűrűséget biztosító UP járatait. Az EL AL ugyanis nem változtatott számos megszokott, hagyományos szolgáltatásán, így nem kell az utasoknak a fapadosok által használt ferihegyi bádog csarnokban várakozniuk, vagy buszozniuk a géphez, hanem közvetlenűl az utashídról történik a beszállítás. Mindenki előre kosztot ülőhellyel rendelkezik, a fedélzetre díjtalanul felvihető egy 8 kg-os kézipoggyász, és fedélzeti innivalót is díjtalanul biztosít az UP.

Mindezeknek köszönhetően az átlagos ülőhelykihasználás (load factor) 77% - ról 90%-ra növekedett, ami kiemelkedően jó eredménynek számít. A most induló téli szezonban sem csökkenti a kapacitását az UP by EL AL, sőt az elmúlt évhez képest 60% - al növeli téli járatai számát. Szombat kivételével télen is minden nap repül az UP, csütörtökön és vasárnap pedig kétszer, reggeli és este is biztosít összeköttetést Budapest és Tel Aviv között.