Felavatták a Budapest és Szentendre közötti kerékpárutat

Forrás: MTI

 2020. szeptember 18. 16:04

A Duna jobb partján az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút hálózat részeként elkészült a Budapest és Szentendre közötti kerékpárút-szakasz, melyet pénteken adtak át ünnepélyes keretek közt.

A fejlesztés egy 5,61 km hosszú kerékpáros útszakaszt érintett a Budapest határán lévő Barát-pataktól, a főváros meglévő kerékpáros hálózatát Szentendrével összekapcsolva. Az útvonal a 11. sz. főút forgalmától távol, jellemzően a budakalászi Duna parton, illetve annak közelében a Lupa-tó mellett is elhalad. A szakasz egyik legszebb része Natura 2000 védettséget élvező ártéri erdőn át vezet.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos (elöl, b) és Valter Attila, a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny győztese (elöl, középen) biciklivel érkezik a kerékpárút avatására

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az útszakasz az EuroVelo 6 kerékpáros útvonal része, amely az Európai Kerékpárút Hálózathoz tartozik, és az Atlanti-óceánt köti össze a Fekete-tengerrel több fontos, nagy európai folyót érintve. Ez az első európai kerékpárút, amelyik érinti Magyarországot.