Feldarabolás előtt a német Thomas Cook

Forrás: turizmus.com

 2019. november 08. 09:16

A Thomas Cook Touristik GmbH utazásszervezői üzletága december 1-jével beszünteti a tevékenységét.

A hét elejéig nem érkezett olyan megbízható ajánlat, amely biztosítaná a teljes németországi Thomas Cook cégcsoport vagy a Thomas Cook Touristik GmbH utazásszervezői üzletágának további működtetését, ezért a Thomas Cook Touristik GmbH-nak a törvényi előírások értelmében meg kell kezdenie az előkészületeket az operatív működés 2019. december 1-jei megszüntetésére– áll a cég közleményében.

Ottmar Hermann, a Thomas Cook Touristik GmbH kijelölt vagyonfelügyelője a közleményben sajnálatát fejezi ki a fejlemények miatt, szerinte ritkaság az olyan csapat és cégvezetés, amely ekkora elkötelezettséggel és szívvel-lélekkel harcol a cége fennmaradásáért.

Fabio Algari, a Thomas Cook GmbH kijelölt vagyonfelügyelője szerint az idő rövidsége ellenük dolgozott.

Csak a cégcsoport egyes részeire érkezett komoly ajánlat

Fotó: Pixabay

Stefanie Berk, a Thomas Cook GmbH ügyvezetésének elnöke szerint folytatják a megbeszéléseket a vagyonfelügyelőkkel, és minden kínálkozó lehetőséget ki fognak használni annak érdekében, hogy megoldást találjanak a vállalatcsoport egyéb területei és a munkatársak számára.

A közlemény szerint a konszern egyes leányvállalatai iránt komolyan érdeklődnek befektetők, a Bucher Reisen & Öger Tours GmbH továbbműködtetéséről például már előrehaladott tárgyalások folynak. A vezetés nagyon bízik abban is, hogy a Sentido és a Smartline hotel-franchise-rendszereknek rövidesen új tulajdonosuk lesz, és állítólag a saját értékesítői lánc és a franchise ügynöki rendszer eladásáról folyó tárgyalások is a végéhez közelednek. A Golden Gate e-kereskedelmi platformnak, valamint a Neckermann és az Air Marin márkaneveknek szintén jó esélyeik vannak arra, hogy vevőt találjanak. A fenti eladásokkal a mintegy 2100 németországi Thomas Cook-munkahely fele be lenne biztosítva.