Felfedezők Napja

Forrás: turizmus.com

 2017. május 01. 20:04

A Millenáris Parkban ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit a Felfedezők Napja. Az április 29-i egynapos rendezvényt a Földgömb magazin és a Magyar Földrajzi Társaság szervezte.
Az idei esemény fő témája a „vízkincsünk” volt, ugyanakkor az idegenforgalmi cégek részvételének és támogatásának köszönhetően a turizmus is jelentős szerepet kapott: utazási irodák, hajóstársaságok, külföldi idegenforgalmi hivatalok, kalandtúra-szervezők és légitársaságok mutatkoztak be saját pavilonnal.

A Kínai Köztársaság (Tajvan) második alkalommal vett részt az eseményen, ahol a nagyszínpadon Tao Wen-lun úr a Kínai Köztársaság nagykövete köszöntötte a résztvevőket és látogatókat.
Köszöntőjében beszélt a vízgazdálkodásról,  valamint az idegenforgalom fontosságáról, a különféle kultúrák megismerésének igényéről.
Tajvan saját pavilonjában a látogatók idegenforgalmi kiadványokat és tájékoztatást  kaphattak az odautazási utazási  lehetőségekről,  miközben a látogatók tajvani kvíz játékokon vehettek részt.
A rendezvény egyik támogatója a tajvani China Arilines volt. A légi fuvarozó erre az alkalomra külön utazási csomagot állított össze az érdeklődőknek és ellátta az utazni szándékozókat hasznos repülési információkkal.

A képen a China Airlines magyarországi GSA és a Kínai Köztársaság képviseletének munkatársai, Diószegi Ilona, Ms. Myra, Sárdi Rezső

A fiatalok közül sokan érdeklődtek a tajvani Working Holiday vízummal  történő kiutazási lehetőségekről. A China Airlines kimondottan ennek az utazó rétegnek az igényeit figyelembe véve dolgozott ki olyan repülőjegy-konstrukciókat, melyek komoly segítséget nyújtanak az egyéves programra indulóknak. A China Airlines a Tajvani pavilonban kapott helyet, ahol a nap folyamán élénk volt az érdeklődés.