Felfelé ível az utazási kedv a Budapest Airporton

Forrás: turizmus.com

 2020. július 11. 11:05

A májusi közel négyszerese, a tavaly júniusinak azonban még mindig alig több, mint egyhuszada volt a Budapest Airporton júniusban mért utasszám, a repülőtér felmérésének eredményei azonban biztatóak.

Júniusra folytatódott a májusban megkezdődött lassú forgalomnövekedés a Budapest Airporton: míg áprilisban a 10 ezer főt sem érte el az utasszám, addig a nyár első hónapjában már 84 781 induló és érkező utast kezelt a repülőtér. Ez csaknem négyszerese a májusban tapasztalt utasforgalomnak, ugyanakkor a tavaly júniusi 1 476 257 utashoz képest 94,3%-os visszaesést jelent.

A repülőtér júniusban elvégzett felmérésének eredménye azonban biztató. A kérdőívet rekordszámú, több mint 17 ezer fő töltötte ki. Kiderült: a kitöltők 81%-a tervez repülős utazást, 67%-a pedig még az idei évben repülne Budapestről külföldre. A kitöltők számára a három legfontosabb szempont a repülőjegy ára (ezt a kitöltők 30%-a jelölte meg első helyen), a biztonságos repülőtéri környezet és a megfelelő biztonsági óvintézkedések bevezetése a fedélzeten.

A július elejére részben megújult 2A Terminál

Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert

Utasbiztonsági ellenőrzés mindkét terminálon

A repülőtér egy sor olyan fejlesztésre fordította az alacsonyabb utasforgalmi időszakot, amelyek kivitelezése normál utasforgalom mellett nehézségbe ütközött volna. Ilyen volt a 2A Terminál utasfelvételi csarnokában a padlóburkolat cseréje is, amelyet idén tavasszal kezdett meg az üzemeltető. Július elejére el is készült az első ütem, így mostantól ismét mindkét terminálon elvégezhető az utasbiztonsági ellenőrzés, és a 2A oldali utasfelvételi (check-in) pultok egy része is újra üzemel.

Megújult a terminál előtti, parkolásra, illetve ki- és beszállásra szolgáló terület is, méghozzá a Budapest Airport átmenetileg kevesebb feladatot végző munkavállalóinak közreműködésével: a festési és karbantartási munkákat ellátó munkatársaknak tíz védelmi ellenőr kolléga segédkezett.

Felfrissült a terminál előtti terület is

Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert