Felfüggeszti személyszállító járatait az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2020. március 23. 09:59

Március 25-étől felfüggeszti összes személyszállító járatát az Emirates. A légitársaság ugyanakkor fenntartja nemzetközi teherszállító kapacitását és több ország polgárainak segít a hazajutásban.

Az utóbbi időben egyre több légitársaság jelentette be, hogy a koronavírus miatt bevezetett szigorító intézkedések járatai törlésére vagy ritkítására kényszerítik.

„Globális légitársaságként nem tudunk személyszállítást végezni mindaddig, amíg az országok újranyitják határaikat, és visszatér az utazások iránti bizalom. Ezért úgy döntöttünk, hogy március 25-től átmenetileg felfüggesztjük utasszállító járataink többségét, de teherszállítást továbbra is végzünk. Folyamatosan figyeljük az eseményeket, és amint lehet, újraindítjuk szolgáltatásainkat” – jelentette be Ahmed bin Saeed Al Maktoum, az Emirates csoport elnök-vezérigazgatója a légitársaság sajtóközleménye szerint.

A helyzet folyamatosan változik, ezért érdemes a légitársaság weboldalán tájékozódni

Fotó: Emirates

Az Emirates Boeing 777-es flottáját a létfontosságú áruk, köztük orvosi felszerelések szállítására állítja szolgálatba. A nemzeti kormányokkal folytatott konzultációkat követően az Emirates segítséget nyújt az alábbi országok polgárainak a hazatérésben: így ezekbe az országokba továbbra is működtet járatokat: Egyesült Királyság, Svájc, Hong Kong, Thaiföld, Malajzia, Fülöp-szigetek, Japán, Szingapúr, Dél-Korea, Ausztrália, Dél-Afrika, Egyesült Államok és Kanada.Mivel a helyzet folyamatosan változik, ezért az utasoknak érdemes ellenőrizni a járatok státuszát az emirates.com weboldalon.

„Az Emirates csoport pénzügyileg erős, cash-flow likviditása magas, így felkészült a hosszabb ideig tartó, csökkentett üzemmódra is” – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

 

Költségcsökkentő intézkedések

Az Emirates csoport több költségcsökkentő intézkedést is hozott. Befagyasztják a nem létfontosságú munkaerő toborzását és a tanácsadó szerződéseket, egyeztetnek a beszállítókkal a költségek csökkentéséről és a hatékonyság javításáról, ösztönzik munkavállalóikat, hogy vegyenek ki fizetés nélküli szabadságot, az alkalmazottak többségének fizetését 25-50 százalékkal csökkentik, az Emirates és a dnata elnökei pedig – Tim Clark és Gary Chapman – három hónapig nem veszik fel fizetésüket.

Kapcsolódó cikkek