Felfutóban a marihuána-turizmus

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 20. 12:03

Új ágazat van kibontakozóban a néhol legálissá vált amerikai marihuána-kereskedelem keretén belül. A Colorado állambeli My 420 utazási iroda úgy tűnik, megtalálta egyik legfontosabb bevételi forrását, amikor a náluk legális, „kannabiszélményt” kínáló utakra specializálódott.

Colorado államban a legális marihuána-termelés mára évi 1,3 milliárd dolláros iparággá fejlődött, ami azt jelenti, hogy hozzávetőleg 200 millió dollárnyi adót termel az államnak – olvasható a Tnooz turisztikai hírportálon.

Mi több, 2016-ban a Coloradói Turisztikai Hivatal rekordszámú, 77,7 milliónyi látogatót regisztrált, akik bizonyára nemcsak a kábítószer miatt érkeznek, de valamilyen formában kipróbálják. Akárcsak úgy, hogy marihuána-barát szobában laknak, ahol belépve már érződik a növény jellegzetes illata. Elég, ha az előtte ott lakó vendég kipróbálta a szert…

Danny Schaefer, az utazási iroda egyik alapítója arról számolt be, mekkora üzleti siker lett a kannabisztúrákból, amelyek közül a legnépszerűbbek az all inclusive fajták, amelyek keretében szó szerint sokoldalúan bódító élményt nyújtanak utasaiknak, beleértve a gasztronómiát is.

Schaefer a másik alapítóval, JJ Walkerrel együtt büszke rá, hogy hamar ráéreztek ennek a sajátos utazási témának az ízére. Ma már heti 17, úgynevezett kísérletet vagy „kábítószeres nyelven”, utazást szerveznek. Egyik évről a másikra elérték, hogy utasaik számára 14 rangos, nemzetközi szinten ismert szállodaláncban foglalnak úgynevezett marihuána-barát szobákat. Ezzel egész Észak-Amerikában úttörők lettek e sajátos turisztikai attrakciót illetően, és egyik évről a másikra megugrott a bevételük.

Colorado államban üzleti siker lett a marihuána-turizmus

 

A legnagyobb kihívás számukra, hogy sem a közösségi média, sem a hagyományos média nem áll velük szóba, hirdetéseiket nem fogadják el. Feltehetően azért, mert ezek olyan államokba és országokba – sőt, a világháló révén másodpercek alatt az egész világra – eljutnak, ahol nem legális a marihuána használata.

Mi lesz akkor, ha az USA többi állama is hasonlóképpen dönt? Elveszítik piaci sarokpontjukat? – teszi fel a kérdést a Tnooz. A cég vezetője szerint meg fognak birkózni ezzel, hiszen bort, sört meg más szeszes italt sem csak egy államban lehet kapni az USA-ban, pedig azok is mámort okoznak, mégis sok utazási iroda virágzik. De valójában nem számolnak komolyan ma még ezzel a lehetőséggel.

Most szemüket Las Vegas-ra vetik, ahol már idén nyáron kinyitották előttük az ajtót, valamint Kaliforniára, ahol január 1-jén törhet meg a jég. Addig is számos workshopot és konferenciát szerveznek, séfjeiket pedig arra biztatják, hogy még több „kábító” receptet ötöljenek ki.

 

Kapcsolódó cikkek