Felgyorsult az üzleti utazások növekedése az első negyedévben

Forrás: turizmus.com

 2022. május 04. 15:50

A Sabre utazási technológiai vállalat vezetői arról számoltak be, hogy az első negyedévben felgyorsult az üzleti utazások iránti kereslet. Az említett időszakban a repülőjegy-foglalások volumene meghaladta a járvány előtti szint 50 százalékát.

Az idei első negyedévben a Sabre globális disztribúciós rendszer bevétele 126 százalékkal, 343 millió dollárra nőtt, a foglalások száma pedig 65 millióra bővült, ez a szám a 2019 első negyedévi adat 42 százaléka - közölte a Business Travel News.

A foglalások száma minden hónapban javult, januárban a 2019-es szint 29 százalékáról indult, majd februárban a 45 százalékára, márciusban pedig az egy évvel korábbi adat 52 százalékára nőtt.
Bár a szabadidős utazások piaca gyorsabban regenerálódik, mint az üzleti utazásoké, ez a különbség csökkent, mivel a vállalati utazások helyreállása felgyorsult - mondta Sean Menke, a Sabre vezérigazgatója a beszámolóban. A belföldi üzleti utazások száma a negyedév során a 2019-es szint 66 százalékára álltak helyre, míg a szabadidős utazások esetében ez az arány már 73 százalék - tette hozzá.

uzletiutazas_123rf

A szabadidős utazások még mindig gyorsabban regenerálódnak, mint az üzleti utazások, ez a különbség azonban fokozatosan csökken az utóbbi hónapokban

Fotó: 123rf.com

Az utóbbi hónapokban néhány, a vállalati utazások szempontjából kifejezetten aktív üzleti ágazat is fokozatosan talpra áll, ezzel pedig az üzleti utazások növekedése is gyorsul. "Bár még mindig elmaradnak más ágazatoktól a pénzügyi, tanácsadói és informatikai szektorok, amelyek történelmileg nagy utazóközönségnek számítanak, az első negyedévet gyorsan fellendülő, a világjárvány kezdete óta a legjobb eredményekkel zárták" - mondta Menke.

Kurt Ekert, a Sabre elnöke azt is megjegyezte, hogy a negyedévben a lemondások száma is csökkent, ami a Sabre átlagos foglalási díját is megemelte. Így a vállalat teljes bevétele az első negyedévben 585 millió dollár volt, szemben a 2021-es első negyedévi 327 millió dollárral. A negyedéves működési vesztesége 80 millió dollár volt, ami javulás a 2021 első negyedévi 203 millió dolláros működési veszteséghez képest.