Fellebbeznek a fapadosok

Forrás: Világgazdaság

 2018. október 06. 20:55

Fellebbez a fővárosi kormányhivatal 100 milliós bírsága ellen a Ryanair, és valószínűleg a Wizz Air sem fogadja el a 25 milliós büntetést.

Hivatalosan október 10-ig élhetnek fellebbezési jogukkal a megbírságolt diszkont légitársaságok – közölte a Világgazdasággal Budapest Főváros Kormányhivatala (BFK). Ezután az első fokon eljáró BFK döntése jogerőre emelkedik, az érintett Ryanair és Wizz Air fapados szolgáltatónak október 25-ig fizetnie kell. Ha azonban fellebbeznek, másodfokon a Pest Megyei Kormányhivatal jár el, és ezzel párhuzamosan felfüggesztik a bírság megfizettetését is. Szinte biztos, hogy az utóbbi forgatókönyv valósul meg. A Ryanair a lap megkeresésére közölte, hogy mivel erősen vitatják a kormányhivatal álláspontját, utasították az ügyvédeiket, hogy fellebbezzék meg a döntést. A lap úgy tudja, hogy a Wizz Air is hasonló lépésre szánhatja rá magát, legalábbis a légitársaság korábbi közléséből erre következtet.

Hatalmas késések és elkeveredett poggyászok

Fotó: unsplash.com

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Ryanair esetében két, Las Palmas repülőterére közlekedő járattal kapcsolatban merültek fel aggályok. Az utasokkal ugyanis csak az érkező repülőtéren közölték, hogy nem minden utas csomagját vitték el, több feladott poggyász is Budapesten maradt. A másik esetben túlsúlyra hivatkozva közölték az utasokkal a gép fedélzetén, hogy bizonyos csomagokat ki kell pakolni, és le kell szállnia annak, aki nem akar a csomagja nélkül utazni. A Wizz Air esetére akkor nem tértek ki, de azóta kiderült: arról van szó, hogy 2018. augusztus 2-án a fapados kilenc gépe több mint három órás késéssel érkezett meg a célállomásra. A Wizz Air szerint a 2018. augusztus 2-án történt események a légitársaságon kívül álló okokból következtek be.