Felpörgeti az orosz turizmust a fociláz

Forrás: turizmus.com

 2018. június 11. 10:41

Egy friss felmérés szerint globálisan 50%-kal több repülőjegyet adtak el oroszországi úti célokba a FIFA Labdarúgó Világkupa időszakára idén, mint egy évvel ezelőtt.

Most már egyértelmű, hogy jócskán profitálni fog a világverseny megrendezéséből az orosz turizmus, mivel a foglalások jelentősen nőttek a tavalyihoz képest a június 4. és július 15-e közötti időszakra.

Az oroszok egy jelentős része ugyanakkor otthon marad az említett másfél hónapban, az Oroszországból induló járatokra 12,4%-kal kevesebb jegyet adtak el, mint egy évvel ezelőtt – írja a globális repjegyfoglalások adatainak elemzése alapján a ForwardKeys.

A legtöbb foglalás eddig a nyitómérkőzések idejére, június 15. környékére érkezett, ugyanakkor a csoportmérkőzések után újabb foglalási hullám várható azokból az országokból, amelyek csapatai továbbjutnak a megmérettetésen.

A világkupára jegyet vásárló külföldiek rajongói azonosító kártyát kapnak, melynek birtokában vízummentesen utazhatnak be Oroszországba június 4. és július 15. között, ugyanakkor legkésőbb július 25-ig kell elhagyniuk az országot.

A szervezők szándéka szerint a meccsekre érkező vendégek egy része klasszikus turistaként is eltölt még néhány napot, vagy akár hetet Oroszországban. A foglalási adatokat elemző cég szerint ugyanakkor a foci vébére érkezők átlagos tartózkodási ideje 13 nap, és a legtöbben rögtön a döntő után hazautaznak, vagyis az érkezők többsége elsősorban a kedvencei miatt jön.

A teljes vízummentes időszakra nézve közel 40%-kal több repjegyfoglalást regisztráltak Oroszországba, mint egy évvel ezelőtt. A küldőországokat tekintve természetesen a legtöbben olyan államokból érkeznek, amelyek csapatai játszanak is. Ezek csökkenő sorrendben a következők: Brazília, Spanyolország, Argentína, Dél-Korea, Mexikó, Egyesült Királyság, Németország, Ausztrália, Egyiptom és Peru.

Ugyanakkor sok turista jön olyan országokból is, amelyek csapata nem lesznek ott a kupán: ezek sorrendben a következők: USA, Kína, Hongkong, Izrael, India, Egyesült Arab Emírségek, Paraguay, Kanada, Törökország és Dél-Afrika.

Ezeken a repülőtereken pörgeti fel a legjobban a forgalmat az orosz focivébé

Fotó: ForwardKeys

Az oroszországi turizmus felfutásából a légitársaságok és bizonyos repülőterek is szépen profitálnak. Dubaj repülőtere járt a legjobban, ahonnan 200%-kal többen utaznak orosz repterek felé az idén nyáron, mint egy évvel korábban. Párizsból 164%-kal, Frankfurtból 49%-kal többen utaznak tovább Oroszország felé az idén. Amszterdam 92%, London Heathrow 236%, Isztambul 148%, Helsinki 129%, Róma 325%, München 60% és Varsó 71%-os növekedést tud felmutatni az orosz átszállóforgalomban.