Felpörög Törökország a Green Travelnél

Forrás: turizmus.com

 2016. május 20. 18:18

Május 28-án száll fel a Green Travel első charterjárata. A gép telt házzal repül majd a törökországi Antalya felé – mondta el Göktas Merdol, a Green Travel tulajdonos-ügyvezetője, aki az idei foglalások szokatlan változékonyságát is elemezte lapunknak.

A szombati járatlánc egészen a szezon végéig közlekedik heti rendszerességgel, majd június közepétől már heti 4 járat fog Antalyába indulni. Az iskolaszünet megkezdésétől startol a Debrecen–Sármellék–Antalya légilánc is, így idén ismét 3 magyarországi nagyvárosból juthatnak el az utasok Törökországba a Green Travellel. Ebben az évben sem marad ki az Égei-régió az úti célok közül, június hónap második felétől már Izmirbe is repülni fognak.

A foglalások alakulását tekintve 2016 teljesen eltér a korábbi évektől – hangsúlyozta az ügyvezető. A piac kiszámíthatatlan lett azok számára, akik nem éltek meg hasonlót korábban. Egy viszonylag jól induló előfoglalási periódus után erős visszaesés volt tapasztalható a világban történt negatív eseménysorozatok hatására, majd a szezon kezdete előtt hirtelen ismét fellendült az érdeklődés. Különösen érzékelhető ez a török foglalásoknál. Sokan úgy gondolták korábban, hogy nagyobb kapacitást vásárolnak egyéb desztinációkba, mert túl korán „leírták” az idei szezont török vonatkozásban, ezzel nagy hibát követve el, ugyanis továbbra is verhetetlen a célterület ár-érték aránya, s a kialakult helyzetben most még kedvezőbb ajánlatokat kínál. A német piacról már hetekkel korábban triplázódtak a foglalások a török szállodákban, ez a hullám ért most el hazánkba – fejtette ki Göktas Merdol.

Az utazásszervezőt nagyban segíti, hogy több mint 15 éve dolgozik török tulajdonban lévő légitársaságokkal, amelyek a legnagyobb rugalmassággal kezelik a felmerülő igényeket, így bármikor tudnak újabb járatláncokat programozni kizárólag a főszezonra. Ezáltal a közvetítő irodák is újabb foglalásokat realizálhatnak majd a last minute időszakban.

 

A Green Travelnél úgy látják, hogy 2016 egyik nagy nyertese Észak-Ciprus. Az előző évekhez képest több mint négyszer annyi foglalás érkezett hozzájuk eddig. Júniustól heti 3 járatot közlekedtetnek az ercani reptérre.

Az egyéb desztinációkban történt kapacitások  normalizálása után továbbra is a kínálatukban szerepel Korfu, Kréta, Rodosz és Zakynthos, e görög szigeteken kívül Málta és Bulgária is foglalható.

Hatalmas lépést tettek a hajós utak tekintetében. Immáron 8 hajótársaság útjai közül választhatnak utasaik. Az igen népszerű MSC hajótársaság mellet már foglalható a Carnival Cruise Line, a Princess Cruises, illetve a Pullmantur hajói, míg az exkluzív kategóriában elérhetőek a Cunard, P&O Cruises, a Variety Cruises és a Windstar Cruises kabinjai is.

A cégvezető szerint egyértelműen az érdeklődés növekedését jelzik, hogy a nemrégiben lezajlott országos roadshow-jukon több mint 120 partner vett részt.