Felszálltak az első újraindított járatok Ferihegyről

Forrás: turizmus.com

 2020. május 02. 09:58

Az első újraindított Wizz Air-járat Berlinbe vitte az utasokat péntek reggel.

Május 1-jén reggel 6 óra 17 perckor felszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a Wizz Air Berlinbe tartó járata – ez volt az első olyan útvonal, amelyet a légitársaság újraindított a járvány miatt átmenetileg felfüggesztett járatai közül. A forgalom újraindítását a repülőtér üzemeltetője felkészülten várta, az utasok ellenőrzése és beszállítása gördülékenyen, fennakadások nélkül lezajlott és zajlik folyamatosan – olvasható a Budapest Airport közleményében.

A Budapest Airport mindent megtesz annak érdekében, hogy a repülőtéren való tartózkodás az utasok és a munkavállalók számára egyaránt biztonságos és kockázatmentes legyen. A repülőtér üzemeltetője folyamatos és fokozott intézkedésekkel biztosítja az utasok és a személyzet egészségének védelmét a repülőtér teljes területén – írják.

Május elején 16 Wizz Air-járat indul újra

Fotó: Wizz Air

A jelenlegi járványügyi helyzetben fokozottan ügyelnek a sorkezelésre: az utasok közötti megfelelő távolság megtartását padlómatricákkal és információs táblákkal segítik. A terminálon/SkyCourton található székek közül – szintén a biztonságos távolság megtartása érdekében – meghatározott székekre tiltó matrica került felragasztásra.

Az üzemeltető folyamatosan utántölti, illetve cseréli a terminálon kihelyezett automata és pumpás kézfertőtlenítőket, valamint kiemelt hangsúlyt helyez a sokkal gyakoribb fertőtlenítő takarításra. A személyzet azon tagjai pedig, akik munkájukból adódóan nem tudják betartani a személyek közötti 1,5 méteres távolságot, kötelezően maszkot viselnek.

Az utasok a repülőtér kérésének megfelelően maszkban érkeztek a repülőtérre, és figyelembe vették az üzemeltető felhívását, hogy a terminálépületbe kísérők nélkül lépjenek be. A repülőtér üzemeltetője továbbra is kéri a Budapestről elutazó utasokat, hogy az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert használják és az online utasfelvételt részesítsék előnyben a fizikai érintkezés minimalizálása érdekében.