Felújítja Boeing 737-800-asai kabinját a KLM

Forrás: turizmus.com

 2021. április 29. 10:38

A holland királyi légitársaság megkezdte 14 Boeing 737-800-as gépe kabinjának teljes felújítását, az Economy mellett a Business osztály is megújul. A főleg európai, így budapesti járatokon is használt géptípus fedélzete kényelmesebb lesz az utasok számára.

A munkálatok 2022 márciusáig tartanak, az első felújított belsőjű gép már forgalomba állt – közölte a KLM.

Az üzleti és turistaosztályon alkalmazandó új ülések ergonomikus kialakításúak, nagyobb kényelmet és lábteret biztosítanak a korábbihoz képest, a szövet borítás legnagyobb részt újrahasznosított bőrből készült.

Az ülések átlagosan 20 százalékkal könnyebbek, mint a régiek, ennek köszönhetően 700 kilogrammal alacsonyabb a repülőgép súlya.

Az átalakítással éves szinten minden repülőgép 58 tonnával kevesebb kerozint fogyaszt majd, és 184 tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsát majd ki. A teljes flottára vetítve ez 812 tonna kerozin megtakarítását és 2576 tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátását jelenti évente.

Minden felújított kabinnal rendelkező Boeing 737-800-ason elérhetővé válik a fedélzeti Wi-Fi szolgáltatás is, amelyhez a KLM ingyenesen elérhető Portal oldalán keresztül lehet hozzáférést vásárolni. Az utasok minden esetben félórás, üzenetváltásra használható ingyenes adatcsomagot kapnak, további internetezéshez kétfajta előfizetés választható.

A géptípus fedélzete kényelmesebb lesz az utasok számára, és a súlycsökkenés miatt a fogyasztása is csökken

Fotó: KLM

Minden új üléshez saját USB-port tartozik, amelyeken keresztül a hordozható eszközöket lehet tölteni repülés közben. A fej fölötti csomagtárolók is megújulnak, egyszerre biztosítanak nagyobb teret a kabinban és több helyet a kézipoggyászoknak.

A hangulatvilágítást LED-esre cserélik a szakemberek, amelynek köszönhetően a fényviszonyokat a napszaknak megfelelően lehet állítani, így reggel frissítő, este nyugtató hatás érhető el a használatával.