Felvásárolta az Air Moldovát a Blue Air

Szerző: Veér Jenő

Forrás: turizmus.com

 2018. október 17. 11:00

Sikerült elkerülnie a csődöt a moldáv légitársaságnak, miután a legnagyobb román magánlégitársaság felvásárolja.

Az iparágon belül az utóbbi hónapokban nyílt titok volt, hogy ha nem sikerül vevőt találni a gyengélkedő Air Moldova légitársaságra, akkor nagy valószínűséggel rövid időn belül csődöt kell jelentenie.

Az utóbbi hónapokban állami szinten is intenzíven folytatódott a potenciális vevő felkutatása.

Néhány nappal ezelőtt a Moldovai Légügyi Hatóság sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a légitársaság elkelt, és beolvad a romániai Blue Air légitársasági konzorciumba. A vételár 2,5 millió euró volt, ehhez jön még hozzá a 1,5 millió eurós adósság átvállalása.

Az Air Moldova egyik Embraer 190-100-asa

Fotó: wikipedia

A Blue Air-nél örülnek annak, hogy az Air Moldova a konzorcium tagja lett, terveik szerint ezzel a cég egy olyan komoly méretű kapacitásnövekedésre tett szert, amely fellendíti nemcsak Moldova, hanem az egész térség idegenforgalmát és jelentős áruszállítási kapacitást is biztosít.

A jelenlegi helyzetben még nem terveznek komolyabb menetrendi változtatásokat, de a jövő évi nyári időszaktól már igen. Felülvizsgálják a vonalak rentabilitását, átszervezik a cégvezetést, új és intenzívebb marketing és sales programokat valósítanak meg, különös tekintettel a külföldi eladási hálózat megújítására.

Tovább szeretnék modernizálni a cég flottáját, felülvizsgálni a jelenlegi költséges karbantartási eljárásokat, és átszervezni a hiányos szakemberképzést.