Fennakadások a Lufthansánál informatikai üzemzavar miatt

Forrás: turizmus.com

 2023. február 15. 13:22

Globális szinten akadozik a Lufthansa működése az informatikai rendszer hibája miatt. Sok járat késéssel közlekedik, egyes járatokat pedig töröltek, beleértve a délutáni, valamint esti Frankfurt-Budapest közöttit is.

Szerdán délelőtt problémák akadtak a Lufthansa utasfelvételi és beszállítási folyamataiban egy informatikai hiba miatt, amely elsősorban a frankfurti központ működését érinti.

A teljes hálózatban járattörlésekre és késésekkel kell számolni. A Lufthansa két nagy központi repülőterén, Frankfurtban és Münchenben jelentős torlódások alakultak ki, más reptereket kevésbé érintenek a fennakadások.

A német légiforgalmi irányítás a frankfurti repülőtérre tartó járatokat Nürnbergbe, Kölnbe vagy Düsseldorfba irányítja át annak érdekében, hogy megelőzze a légikikötő telítődését, de volt olyan járat is, amely Brüsszelben szállt le – írta meg a német Bild lap.

A fennakadások miatt több járatát is törli a Lufthansa

Fotó: 123rf.com

 

A Lufthansa az összes belföldi járatát törölte és azt javasolja, hogy az érintettek utazzanak a német vasúttal.

Frankfurt környékén telekommunikációs optikai kábeleket vágott át egy markológép, ez okozta a fennakadásokat. A probléma feltárása elkezdődött, de a légitársaság szóvivője nem tudott részletekkel szolgálni a javítás várható idejéről.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a német légitársaság törölte a szerda délutáni, valamint esti Frankfurt és Budapest között közlekedő, LH1336/7 és LH1344/5 járatpárokat, a Frankfurtból Budapestre érkező délelőtti LH1334-as járat 1 óra 40 perces késéssel 11:45-kor szállt le Ferihegyen – olvasható az AIRportal oldalán.