Fenntartható és környezetvédő – utazási iroda, csak vonatrajongóknak

Forrás: turizmus.com

 2019. február 18. 14:09

Hajdanán egyszerűen csak felszálltunk a vonatra. Ma egy ilyen lépéssel hitet teszünk a fenntartható és környezetvédő utazási forma mellett – mondjuk, a repüléssel szemben.

Két svéd aktivista, akik régebben együtt dolgoztak különböző fenntarthatósági projekteken, 2014-ben elindították a vonatkedvelők Facebook-csoportját. A tagok száma az utóbbi időben rohamos ütemben nőtt, mára 56 ezren csatlakoztak a csoporthoz.

Egy hónap múlva elindul a tågsemester.nu weboldal is, amely Svédországban az első olyan utazási iroda lesz, amely kifejezetten vonattal történő utazásokra specializálja magát.

A cél nemcsak az, hogy kevesebben válasszák a repülést, hanem hogy megváltoztassuk a ma létező utazási szokásokat – nyilatkozta a vagabond.se utazási online magazinnak Susanna Elfors, a kezdeményezés egyik elindítója.

Hajdanán egyszerűen csak felszálltunk a vonatra, ma egy ilyen lépéssel hitet teszünk a fenntartható és környezetvédő utazási forma mellett

Fotó: tagsemester.nu

Ugyancsak része a kampánynak, hogy az egyik stockholmi szállodában szakmai vásárt szerveznek a vasúttal üdülni induló turisták számára, ahol természetesen utazási cosmagokat is lehet rögtön lefoglalni. Azt tervezik, hogy vasúti charterutazásokat indíthatnak Norvégiába, Németországba, Olaszországba és Szlovéniába.

Máris nagy a kereslet, az effajta kirándulások iránt. Az lenne persze az igazi, ha saját vonattal rendelkeznénk, de ez még csak egy álom. Egyelőre az is megteszi, ha együtt utazunk a vonaton izgalmas úti célok felé, együtt koccintunk és vacsorázunk a büfékocsiban –, tette hozzá az egyik aktivista.

Kapcsolódó cikkek

Repülés környezettudatosan

2018. december 10.