Fenntartható városnéző programokkal újít a Cityrama

Forrás: turizmus.com

 2023. április 17. 09:31

Április elején megjelent a Cityrama 2023-as programfüzete, amely – a korábbi évekhez hasonlóan – több újdonságot is tartalmaz.

"A korábbi évtizedekből már ismert fél- és egész napos városnéző és vidéki kirándulásainkon a fókuszt változatlanul az élő idegenvezetésre, a magas minőségre és a maradandó élményekre helyezzük" – emelte ki Erdei Bálint, a Cityrama ügyvezető igazgatója lapunknak.

A vállalkozás beutaztató irodaként (DMC), napi garantált programok szervezőjeként (sightseeing tours) és személyszállítóként is évek óta törekszik a fenntartható szolgáltatások biztosítására, ezért idén tavasszal a SustainTour elnevezésű városnéző programjukat is elindították. A program során az idegenvezető tömegközlekedési eszközök (földalatti, 2-es villamos) igénybevételével mutatja meg a főváros nevezetességeit és rejtett kincseit.Emellett a résztvevők termálvizet kóstolhatnak a Városligetben,  bringóhintózhatnak a Margit-szigeten és megtekintik a Vásárcsarnokot is.

Az ügyvezető beszámolója szerint további új programokkal is jelentkezik idén a Cityrama.

A 1-hour Xpress Budapest a kevesebb idővel rendelkező budapesti látogatóknak szól. A program egy óra alatt mutatja be a legfontosabb budapesti értékeket. A rövid autóbuszos városnézés során a résztvevők angol nyelvű idegenvezetés mellett láthatják többek között az Andrássy utat, a Hősök terét, a Dunapartot, a Lánchidat, a Várnegyedet, a Szent István Bazilikát és a Dohány utcai Zsinagógát is.

Az Outlet Shopping Tour során a több mint 150 divatmárkát bemutató Premier Outlet Budapestet látogathatják meg a turisták. A túra hetente két alkalommal indul, ráadásul a Magyarország legnagyobb outlet központjában tett látogatás során a Cityrama vendégei további kedvezményeket kapnak.

Privát városnéző túrák is foglalhatók a Cityramánál

Fotó: Cityrama

Szintén 2023-ban debütál a a domonyvölgyi Lázár Lovasparkot és a hagyományos magyar gulyáslevest bemutató délutáni kirándulás, a Horse Show & Goulash Soup névre keresztelt program. A résztvevők a pogácsás és pálinkás fogadás, a lélegzetelállító lovasbemutató és a Lazareum megtekintése után megkóstolhatják a helyszín méltán híres gulyáslevesét.

Újra visszakerült a kínálatba a Covid évei alatt mellőzött Budapest by Night program is, valamint módosult az egész napos balatoni kirándulás programja, amely már sétahajózást is tartalmaz és mostantól Lake Balaton & Cruise néven foglalható.

A privát túrák és a kiscsoportos egynyelvű négyórás városnézés, az Ideal City Tour programja a korábbiakhoz hasonlóan, változatlan formában érhető el.

Az összesen 15 különböző, az előre meghirdetett időpontokban garantáltan induló programot tartalmazó 2023-as kiadvány már online, lapozható formában is elérhető a Cityrama megújult honlapján.