Fényfestés a FINA világbajnokságon

Forrás: turizmus.com

 2017. július 26. 14:08

A vizes világbajnokság turisztikai vonatkozásáról leginkább a szállodák és az egyéb szolgáltatók forgalma kapcsán ír a média. Pedig volt egy olyan attrakció is, amely bármilyen mega rendezvényen megállná a helyét a világban – hívta fel szerkesztőségünk figyelmét a MaReSz.

A világbajnokság budapesti megnyitójára Magyarországon eddig még soha nem látott méretben készült fényfestés a budai Várra. A különleges látványt három hazai csapat, a kivetítéssel foglalkozó Visualpower és két mapping tartalomgyártó, a Maxin10sity és a Bordos.ArtWorks valósította meg.

A világbajnokság budapesti megnyitójára Magyarországon eddig még soha nem látott méretben készült fényfestés a budai Várra

 

A  9 000 négyzetméteres (300 m széles) panorámaképet 50 db projektor 1,5 millió ANSI lumen összfényerejével vetítették 8 vetítőtoronyból.

A MaReSz tag VisualPower neve ismerős nemcsak szakmai berkekben, hanem a nagyközönség számára is, azonban a Maxin10sity, s vele a  Bordos.ArtWorks most mutatkoztak be először Budapesten.