Fergeteges Forma-1-es forgalom Ferihegyen

Forrás: turizmus.com

 2015. július 23. 16:29

Nagy a nyüzsgés a Liszt Ferenc-repülőtér 2. Terminálján és a kisgépes terminálon is. A 30. Magyar Nagydíjra érkező nézők mellett az 1. Terminál előtti beton előtéren egyre több magánrepülőgép sorakozik, míg a parkolóban több tucat rajongó várja a Forma–1 sztárpilótáit.

Rekkenő hőség és igazi csúcsforgalom volt csütörtökön a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. Termináljának beton előterén és a kisebb magángépeket fogadó ún. GAT (General Aviation Terminal) épületében. Kint a betonon a 39 fokos kánikulát csak fokozta, hogy maga a beton vagy 60 fokosra hevül ilyenkor. A pénteki szabadedzések előtt szinte már valamennyi Forma–1-es versenyző, a csapattársak és a műszakiak is megérkeztek.

Jenson Button mindig szakít időt a szurkolókkal való találkozásra


Míg a versenykocsik és a bokszutca felszerelése javarészt kamionokon jön Mogyoródra, addig maguk a versenyzők és hozzátartozóik, valamint a csapatok vezetői és a Forma–1 versenyszervezői stábja saját vagy bérelt sugárhajtású business jeteken érkezik.

Lewis Hamilton mérgdrága Bombardier Challenger 605-össel érkezett


Az olasz Ferrari-csapat és a Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso igazán olaszos grandezzával rögtön egy Airbus A320-ast bérelt közösen erre az alkalomra az Alitalia légitársaságtól. A Forma–1 szakmai stáb és menedzsment a repülőtéren már jól ismert ezüst színű, függőleges vezérsíkján F1 feliratot viselő British Aerospace BAe 146-100 típusú géppel érkezett tegnap.

A Forma–1-es vezérgép végig Budapesten marad a 30. Magyar Nagydíj idejére


A Forma–1-es hétvége a budapesti repülőtér életében hagyományosan a legforgalmasabb szombat-vasárnapnak számít szinte minden évben, hiszen az eleve csúcson pörgő nyári szezonnak még egy löketet ad a versenyzők és kísérőik, a csapatok, a nagy számban érkező külföldi szurkolók és támogatók érkezése.

Selfi az ausztrál Daniel Ricciardóval


„A versenyhétvége előtt megtervezzük a megnövekedett fogalom gördülékeny kiszolgálását, az igazi kihívás azonban vasárnap délután jön el. A futam után szinte azonnal beindul a Mogyoród–Ferihegy helikopteres légihíd és két órán belül mintegy harminc légi jármű indul el fedélzetén a versenyzőkkel, a csapatok vezetőivel meg a VIP-szurkolókkal, úgy, hogy közben a repülőtér a szokásos erős nyári utasforgalmat is kezeli" – nyilatkozta Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója.