A Finnair közel 550 járatot töröl február első két napján

Forrás: turizmus.com

 2024. január 30. 13:38

Február elsején és második a Finnair közel 550 járatot töröl a légiközlekedésben dolgozók sztrájkja miatt, csupán néhány járatot tudnak üzemeltetni. A légitársaság utasai múlt héten már tömegesen foglalták át a repülőjegyeiket.

Finnországban várhatóan mintegy 550 járatot törölnek február 1. és 2. között politikai sztrájk miatt. A járattörlések feldolgozása és az ügyfelek átirányítása január 30-án reggel kezdődött és az utasok magas száma miatt körülbelül két napot vesz igénybe. A légitársaság előző héten felajánlotta az ügyfeleiknek, hogy átütemezhetik járataikat a sztrájk előtti, vagy utáni dátumokra, de legkésőbb március 15-ig.

A Helsinki Airport oldalán egyelőre nincs információ arról, hogy a Budapest és Helsinki között közlekedő járatokat érinti-e a sztrájk.

A vállalat emellett bejelentette, hogy a sztrájk ideje alatt a földi szolgáltatások, köztük a poggyászfeladás és a járatok kiszolgálása esetében is fennakadások léphetnek fel, így a nem törölt járatok esetében is késésekre kell számítani.

Február elején közel 550 járatot töröl a finn légitársaság

Fotó: 123rf.com

 

A sztrájk a metrót, a villamosokat és a helyi vonatokat is érinti a fővárosi régióban, ugyanakkor az Észak-Finnországba tartó és onnan induló hálókocsis vonatokat nem – írja a SchengenVisaInfo.