Firenze inspirálta a Costa legújabb luxus tengerjáró hajóját

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2020. december 31. 15:17

Virtuális keresztelőn adták át a Costa flottájának legújabb tagját, a Costa Firenze névre keresztelt szállodahajót.

A Costa Firenze része a Costa Csoport tekintélyes volumenű, több mint 6 milliárd eurós befektetéssel megvalósuló expanziós tervének, melynek keretében néhány éven belül összesen 7 új hajó átadását tervezik. Az olaszországi Margherában található Fincantieri hajógyárban épült, többféle innovációt is hordozó Costa Firenze a Vista hajóosztályhoz tartozó Costa Venezia testvérhajója.

A hajótársaság eredetileg a kínai piacra szánta, a világjárvány azonban átrendezte az eredeti forgatókönyvet, így a Costa Firenze 2021 októberéig biztosan a Földközi-tengeren szállítja az utasokat, és majd csak ezt követően viszik át a Távol-Keletre, Szingapúrba.

A Costa Firenze 2021 októberéig a Földközi-tengeren teljesít szolgálatot

Fotó:  Costa Cruise

A hajó nevét, enteriőrjét, szolgáltatásainak eleganciáját a reneszánsz központjaként ismert Firenze inspirálta: az utasok a város kultúráját és művészetét idéző építészeti és dekorációs elemek között élvezhetik a világhírű olasz ételeket, borokat, divatot és szórakozási formákat.

A 2116 kabinjában 5200 utas befogadására alkalmas Costa Firenzén többek között csúszdapark, kötélpályás kalandpark, nyitott, illetőleg nyitható és zárható üvegtetős úszómedence, jakuzzik, spa és wellnesskomplexum, fitneszterem, sportfedélzet, kültéri ledfalas fedélzeti mozi, színház, a sétányon számtalan butik, 13 étterem, 7 bár, 3 szintes átrium, gyerekklubok és játszóházak, diszkó és kaszinó szolgálja a vendégek kikapcsolódását.

A 325 méter hosszú, 37 méter széles hajó 18 fedélzeti szintjéből 14 az utasok rendelkezésére áll.

Firenzei hangulatot árasztó kabin

Fotó: Costa Cruise

 

A hajós utak továbbra is népszerűek

A Costa Firenze útjaira Magyarországról az IBUSZ-on keresztül foglalhatnak az utasok. Torma Péter, az utazási iroda cruise menedzsere a Turizmus.com-nak elmondta,

hogy 2021 derekától fokozatosan növekvő, egyre nagyobb létszámú hajóutasra számítanak – ez a már meglévő foglalásokban és a hajók telítettségében egyaránt megmutatkozik.

„A hajóutakat illetően szerencsére az emberek utazási kedvét és foglalási szándékát ez az év sem vetette vissza. Jövő év közepétől tulajdonképpen minden desztináció foglalható, illetve azok az utasok, akik előbbre is tudnak tervezni, már a 2022-es utakat foglalják, a hajótársaságok ugyanis már felnyitották ezt az évet is az utazni szándékozók előtt. Sőt egyes társaságoknál, például a Norwegian Cruise Line-nál már a teljes 2023-as év is foglalható; illetőleg mind a 2022-es, mind a 2023-as világ körüli hajóutak iránt megindult az érdeklődés. A mediterrán térségbe és Észak-Európába vezető csoportos hajóútjaink 2021. október végéig le vannak kötve, de a kínálatunkban további bővítést tervezünk” – tette hozzá az IBUSZ cruise menedzsere.