Visszakapja régi fényét Firenze hétszáz éves hídja

Forrás: turizmus.com

 2024. április 19. 17:10

Felújítják Firenze egyik leglátogatottabb nevezetességét, a Ponte Vecchiót. A híd két évig tartó felújítása után régi pompájában ragyog majd.

Az „Öreg híd” a megépítése óta eltelt közel hét évszázadban sok mindent megélt és túlélt: árvizeket, tűzvészeket, háborúkat. A város most két évig tartó restaurálásba kezd, hogy visszaállítsa a híd régi fényét. A Ponte Vecchio ilyen jellegű helyreállítására és megtisztítására eddig még nem volt példa, eddig az összes renoválás a híd stabilitásának biztosítását célozta.

A felújítás részeként a felületeket többek között megtisztítják az algáktól, mohától, zuzmóktól és a gyomoktól, de tervezik egyebek mellett a burkolat helyreállítását is.

2026 őszére felújítják és megtisztítják a közel hétszáz éves hidat

Fotó: 123rf.com

A munkálatok első szakaszaként idén októberben és novemberben a híd felső részén dolgoznak majd, az alsó részen 2025 és 2026 nyarán végeznek munkákat.

A költségek körülbelül kétmillió euróra rúgnak. Az összeg mintegy felét az Antinori család, Olaszország egyik leghíresebb borászfamíliája adományozza a célra a városnak – írja a Travelnews.