Repülj sehova – új turisztikai szolgáltatás a pandémia idején

Forrás: turizmus.com

 2021. november 02. 13:44

A Turizmus Bulletin 2021. évi 3. számában megjelent „Fogyasztói magatartás vizsgálata egy új típusú turisztikai szolgáltatáson keresztül” című tanulmányban Kökény Levente és Kökény László az ún. Flight to nowhere szabadidős programon résztvevő fogyasztók attitűdjét vizsgálták.

A Covid19-világjárvány alternatív megoldásokra kényszerítette a turisztikai szolgáltatókat. A Fly to nowhere (Repülj sehova) névre hallgató szolgáltatás – amelynek a „Gyere velünk, mi sem megyünk sehova!” a szlogenje – 2020 októberében, a Covid-19 miatt bevezetett utazási korlátozások idején jött létre. A kutatás keretében a szerzők megvizsgálták, hogyan hatott ez az új szolgáltatás a fogyasztói szokásokra, milyen élményeket észleltek a résztvevők a szolgáltatás használata során, valamint feltárásra került a visszatérési hajlandóság is.

Az adatgyűjtés során 130 felhasználó osztotta meg véleményét a Repülj sehova szolgáltatással kapcsolatban

Fotó: 123rf.com

A kvantitatív (kérdőíves) kutatás online zajlott, mely 2021 áprilisában került lefolytatásra az Aeropark bevonásával. Az adatgyűjtés során 130 felhasználó osztotta meg véleményét a Repülj sehova szolgáltatással kapcsolatban. A kutatók az alapvető leíró statisztikák mellett főkomponens-analízist, a hipotézisek megválaszolásához pedig Pearson-féle korrelációelemzést és lineáris regresszióelemzést alkalmaztak.

Az eredmények rámutattak, hogy a repülési élmény hiányzott a válaszadóknak, azonban komoly negatív hatással csak 5%–10%-ukra volt, akik viszont már egyfajta hullámvölgybe kerültek a jelenlegi életükben, és a repülésben látták a pozitív kiszakadás és elmerülés reményét.

Az elemzés továbbá arra is rávilágított, hogy a hasonló, illúziót keltő szolgáltatások krízisidőszakban pozitívan járulhatnak hozzá azon emberek élményészleléseihez, akiket negatívabban sújt a bezártság és az elszigeteltség – áll a tanulmányban.

A kutatók hangsúlyozzák, hogy a pandémia által létrejött alternatív szolgáltatásnak a válsághelyzet megszűnését követően is lehet jelentősége a turizmus területén.

A kutatás további eredményei a teljes tanulmányban olvashatók, mely IDE kattintva érhető el.