Flottabővítés és új egyenruha a Laudamotionnál

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 29. 16:08

Ausztria piacvezető diszkont légitársasága megduplázza, 9-ről 18-ra növeli Airbusainak számát 2019 nyarára.

A Ryanair a hetekben vásárolta meg a Laudamotion GmbH 75 százalékos részvénycsomagját. A légitársaság most olyan intézkedéseket jelentett be, amellyel a Laudamotion növekedését biztosítani tudják.

Egyrészt 9 további Airbus A320-assal bővítik a járműparkot, másrészt pedig új egyenruhát vezetnek be, amely reflektál a cég osztrák örökségére. Az új bécsi iroda még több, magasan fizetett munkahelyet teremt, és növekszik a pilóták járandósága is.

Új egyenruha a Laudamotionnál

Fotó: turizmus.com

A garantált alapbér 90 ezer euró, szemben a Wizz Airnél adott 56 ezer eurónál, illetve a Level 72, valamint a Eurowings 78 ezer eurós kínálatával. A teljes kereset akár a 180 ezer eurót is elérheti. Az öt munkanapot mindig követi 3 szabadnap, és a hétvégéből egy nap mindig szabad. Szeptember 1-jétől pedig új személyzeti igazgatója is lesz a Laudamotionnak, Christian Euler Rolle személyében, vélhetően az elmúlt időben Európa szerte elharapózott sztrájkok nyomása alatt.

A Laudamotion vezérigazgatója, Andreas Gruber elmondta, hogy a Laudamotion járatainak kihasználtsága meghaladta a 90 százalékot, és az új gépek beszerzésével 2019-ben legalább 20 százalékos növekedést érnek el.

A bejelentésen jelen volt a Ryanair kereskedelmi főnöke, David O’Brien is, aki nagyon gyors gyógyulást és visszatérést kívánt a légitársaság kisebbségi tulajdonosának, Niki Laudának, aki a hónap elején tüdő transzplantáción esett át.