Fogyasztóvédelmi eljárás indult a Malév Ground Handling ellen

Forrás: turizmus.com

 2019. július 30. 18:04

A kezdeményezett eljárás oka, hogy sajtóhírek szerint a földi kiszolgáló a repülőtéri szolgáltatásokat – például a becsekkolást – az előzetes tájékoztatásban szereplőnél magasabb áron értékesíti az utasoknak.

A fogyasztóvédelmi hatósági eljárást az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, Kara Ákos rendelte el.

A hatósági eljárás során Budapest Főváros Kormányhivatala azt vizsgálja, hogy a földi kiszolgáló reptéri utasfelvételében van-e tisztességtelen vagy megtévesztő gyakorlat – írja az MTI. Az ellenőrzés arra is kiterjed, hogy a társaság a díjaknál és az igénybe vehető szolgáltatásoknál az utasoknak szóló előzetes információknak megfelelően jár-e el.

Az utas nem szeretné lekésni a gépét és ezért inkább fizet, mint vitatkozik a földi kiszolgáló személyzettel

Fotó: Wikipedia

Az index.hu számolt be arról, hogy Budapesten a Wizz Air weboldalán szereplő díj több mint a dupláját szedi be a diszkont-légitársaság földi kiszolgáló személyzete, a Malév GH Zrt. azoktól, akik elfelejtettek online becsekkolni – a konkrét ügyben 30 euró (akkori árfolyamon 9950 Ft) helyett fejenként 20 ezer forintot kellett fizetnie az esetről beszámoló párnak. Az már csak a kapu után derül ki számukra, hogy az „airport checking fee″ szolgáltatás helyett indokolatlanul a „catch your flight″ szolgáltatást fizettették meg velük.

Az Index cikkére reagálva a Wizz Air azt közölte, hogy nincs „catch your flight″ terméke, és megtette a szükséges lépéseket, hogy a légitársaság utasfelvételi pultjainál ne értékesíthessenek a Wizz Air által nem kínált szolgáltatásokat.