Fogyasztóvédelmi eljárást kezdeményez a Miniszterelnökség a Wizz Air ellen

Forrás: MTI

 2019. május 26. 19:24

A Wizz Air május 25-i Frankfurt–Budapest járatával kapcsolatban történtekre közleményben reagált a Miniszterelnökség. Mintegy ötven embert hagytak a frankfurti repülőtéren, miután a fapados légitársaság kisebb gépet küldött a Budapestre tartó utasokért.

A Miniszterelnökség közleményében felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte a légitársaság gyakorlatát, ezért Gulyás Gergely és Tuzson Bence fogyasztóvédelmi eljárást kezdeményez az ügyben.

Elfogadhatatlan a Wizz Air légitársaság szombat reggeli Frankfurt–Budapest járatának utasaival szemben tanúsított bánásmód, különösen az állítólagos technikai meghibásodás folytán előállt helyzet légitársaság általi kezelése, az utasok megfelelő tájékoztatásának és alternatív lehetőségek felajánlásának elmulasztása – olvasható a közleményben.

A járat elvileg május 25-én, reggel 8:35-kor indult volna, azonban közölték az utasokkal, hogy nem mindenki fog tudni felszállni a gépre. A beszállást intézők bejelentették: csak azokat engedik fel a gépre, akiknek az 1-től a 27-es sorig szól a jegye. A priority-jegyekkel rendelkezők sem élveztek előnyöket. Mint kiderült, minderre azért került sor, mert kisebb gépet küldtek Frankfurtba, így mintegy 50 ember a repülőtéren maradt.

Csak azokat engedték fel a május 25-i Frankfurt–Budapest járatra, akiknek az 1-től a 27-es sorig szólt a jegye

Fotó: Pixabay

A Wizz Air még aznap délután közleményben reagált a Frankfurtban történtekre, ezt írták:

„A ma reggeli W6 2314 Frankfurt–Budapest Wizz Air-járatot eredetileg üzemeltető Airbus A321-es típusú repülőgépet technikai okokból le kellett cserélni. A légitársaság azonnal – egy Airbus A320-as típusú – pótrepülőgépet állított szolgálatba, melynek utasbefogadó képessége sajnos alacsonyabb volt az eredetileg tervezett repülőgépénél.

Bár a Wizz Air rendelkezik az iparág egyik legfiatalabb és egyik legmodernebb repülőgépflottájával, a repülési csúcsidőszakokban előfordulhatnak olyan esetek, amelyek fennakadást okoznak. A maihoz hasonló sajnálatos helyzetek egyik fő oka, hogy a repülőgépgyártók nem képesek olyan gyorsan kiszolgálni a légitársaságok megrendeléseit, mint ahogyan azt az utasok számának bővülése azt indokolná. Ez egy iparági probléma, amely érinti a Wizz Airt is.

Jelenleg a légitársaság 113 modern, az Airbus A320-as családba tartozó repülőgépet üzemeltet – melyek közül három, a jelenleg elérhető legmodernebb egyfolyosós Airbus A321neo típusú repülőgép – és a közelmúltban további 254 darab, magas utaskapacitással rendelkező, rendkívül modern gépet rendelt, hogy képes legyen kiszolgálni az egyre növekvő utazási igényeket. A légitársaság mindent megtesz a jövőbeni fennakadások elkerülése érdekében. Érintett utasainktól őszintén elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért.”

 

Kapcsolódó cikkek

Debrecent ajánlja a Wizz Air

2019. április 16.